Detalji Uskokove akcije: Uhićeni načelnik općine Smokvica i splitski poduzetnik

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Smokvica.hr

Kako Dubrovački vjesnik doznaje, u jutrošnjoj su akciji Uskoka uhićene dvije muške osobe, jedna s otoka Korčule, a druga iz Splita, zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela protiv službene dužnosti. Uskok je također priopćio kako će nakon ispitivanja tih osumnjičenika odlučiti o daljnjem postupanju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Dubrovački vjesnik piše da je riječ o Kuzmi Tomašiću, načelniku općine Smokvica, te Ivici Kriletiću, splitskom poduzetniku. Sumnja se u malverzacije vezane za nerealizirani projekt Muzej zlata i srebra u Smokvici, za koji je dio novca prikupljen iz sredstava EU fondova. 

Općina nije podmirila dugove

N1 piše da se odustalo od projekta predviđenog građevinskom dozvolom pa je Općina zbog toga ostala bez europskog novca koji je trebala dobiti za muzej. Agencija koja nadzire trošenje EU sredstava, zbog uočenih nepravilnosti, izdala je korekciju od 25 posto. Točnije uskratila je 1.27 milijuna kuna od ukupnih 5.07 milijuna kuna predviđenih za projekt.

Zbog toga je Općina morala podići kredit, a sada joj je prijetila blokada jer nije vratila novac Županiji preko koje je išlo financiranje muzeja.

Pročitajte više