Detalji zločina kod Slunja: Tražio da priča sa suprugom, pucao joj u glavu pa se ubio

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U PUCNJAVI koja se danas ujutro, nešto prije 8 sati, dogodila u Cetingradu umrli su supružnici M. M. (36) i godinu dana stariji D. M. Iza sebe su ostavili dvoje malodobne djece.

Iako policija još nije utvrdila je li riječ o ubojstvu i samoubojstvu, sve upućuje na to da je D. M. ujutro došao do kuće u kojoj je s majkom i djecom bila M. M. te joj pucao u glavu, nakon čega je ubio i sebe.

Strašan zločin dogodio se u kući roditelja ubijene žene, kamo se ona odselila prije nekoliko mjeseci s djecom zbog problema u braku. Prema neslužbenim informacijama, D. M. je došao pred kuću te tražio da razgovara s M. M. Ona je pristala, a nedugo nakon toga pucao joj je u glavu i potom odmah presudio i sebi.

U to vrijeme i majka M. M. bila je na katu kuće sa svojom unučadi, a kada se nakon pucnjeva spustila u prizemlje, zatekla je stravičan prizor. 

Imao je prijavu za obiteljsko nasilje i zabranu prilaska

Očevid u obiteljskoj kući u Cetingradu, gdje su od vatrenog oružja smrtno stradali supružnici, upućuje na opravdanost sumnje da je muž ubio ženu, a potom i sebe, što je radna pretpostavka po kojoj se provode dokazne radnje, rekao je Hini zamjenik Županijskog državnog odvjetnika.

Govoreći o motivu, zamjenik ŽDO-a Dubravko Skolan dodao je kako "postoje elementi narušenih odnosa među supružnicima kao mogući motiv djela“.

Muškarac je ranije prijavljivan zbog obiteljskog nasilja i prijetnji svojoj supruzi. U trenutku zločina imao je izrečenu mjeru zabrane prilaska supruzi koja je bila na snazi.

"Prema mojim saznanjima, suprug je prijavljivan zbog kaznenog djela prijetnje i nasilja u obitelji prema supruzi, a predmet se vodi kod Općinskog suda u Karlovcu. Događaj se zbio oko 7.40", rekao je Skolan.

Naravno, kazao je Skolan, tijela će se uputiti na Zavod za sudsku medicinu da se "utvrdi vrijeme smrti i vještače strijelne rane" kako bi se "uz te i druge stručne radnje kriminalista i stručnjaka Zavoda za sudsku medicinu i Centra za kriminalistička vještačenja, sa sigurnošću utvrdilo što se i kada dogodilo".

"Naime, mi za sada ne možemo isključiti da je i netko treći ovo počinio, zato uzimamo sve tragove, pa i one barutnih čestica. Ali mogu reći da u velikoj mjeri smatramo istinitom pretpostavku, posebno prema mjestu i položaju zatečenih mrtvih tijela, da se događaj odvijao usmrćenjem supruge i samoubojstvom muškarca“, izjavio je Hini zamjenik ŽDO-a Skolan.

Susjedi u šoku

Mještani s kojima smo razgovarali kažu da su u šoku i da se u mjestu svi poznaju.

"Proživjeli smo i rat na prvoj crti, ali ovako nešto ne pamtimo. To je mlada obitelj, u šoku smo svi", rekao nam je mještanin Cetingrada. 

Jedna mještanka je Hini rekla kako sve upućuje na to da je muž jutros ubio ženu, a odmah potom i sebe. Nije željela odgovoriti na pitanje zna li kakvi su problemi doveli do tako tragičnog čina, nego je kratko rekla da "svi mi imamo neke probleme".

Indexu je jedan od stanovnika Slunja, u kojem su također mnogi poznavali bračni par, kazao kako je u obitelji već bilo obiteljskog nasilja i da je ubijena već bila pretučena te da je pobjegla od kuće. Rekao je da je nitko, od policije do socijalne službe, nije zaštitio. 

Pročitajte više