Detektiva koji je radio na slučaju Madeleine McCann FBI traži zbog prijevare

PRIVATNOG detektiva Kevina Halligena, Irca koji se predstavlja kao bivši obavještajac i kojem su roditelji Madeleine McCann platili 300.000 funti kako bi pronašao njihovu kćer, FBI traži zbog prijevare teške 1,3 milijuna funti.

Prema pisanju britanskih medija, Halligen je prevario londonsku pravnu tvrtku. Pronevjerio je novac namijenjen za jamčevinu za dvojicu direktora nizozemske kompanije Trafigura, uhićenih u Obali bjelokosti. Tim novcem je kupio vilu u Virginiji.

Podsjetimo, početkom studenog su britanske vlasti objavile novu kompjuterski izrađenu fotografiju mogućeg sadašnjeg izgleda nestale djevojčice Madeleine McCann. Uz prilično realnu "svijetlu" verziju fotografije šestogodišnje Maddie, objavljena je i potamnjena fotografija, jer istražitelji vjeruju kako bi upravo takva tamnoputa Maddie bila da živi na sjeveru Afrike, primjerice u Tunisu. Osim novih fotografija, vlasti su objavile i jednominutni video namijenjen osobama koje možda znaju tko je Madeleinein otmičar.

Madeleine McCann je 3. svibnja 2007. godine, oko 22 sata, nestala iz hotelske sobe u portugalskom ljetovalištu Praia da Luz, dok su njeni roditelji Kate i Gerry s prijateljima bili na večeri. Od tada je više puta javljano kako je djevojčica viđena u raznim dijelovima svijeta, međutim, svaki put se pokazalo da nije riječ o Maddie.

Pročitajte više