Devastiran mural posvećen Josipu Briškom, netko je napisao ime talibanskog terorista

Screenshot: MORH

NA VINKOVAČKOM groblju devastiran je mural posvećen Josipu Briškom, hrvatskom vojniku koji je poginuo u Afganistanu.

Naime, netko je uz mural posvećen Briškom napisao "Sirajuddin Haqqan", ime talibanskog ministra koji je tražen zbog niza terorističkih napada.

"Kontaktirat ćemo muslimansku zajednicu i zajedno djelovati da se ovakve stvari više ne događaju. Djelatnici GTG-a već saniraju nastalu štetu, a ovim putem izražavam žaljenje obitelji Briški", rekao je za portal Novosti.hr Elvis Kovačević, direktor vinkovačke komunalne tvrtke GTG koja upravlja gradskim grobljima.

Josip Briški je, podsjetimo, preminuo od ozljeda koje je zadobio u napadu na hrvatsko vojno vozilo u Kabulu, glavnom gradu Afganistana. Tamo je bio kao pripadnik hrvatskog kontigenta u NATO-ovoj misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu. 

Policija istražuje

Policija je izvijestila kako je vinkovačkoj tvrtki ispisivanjem neprimjerenog grafita pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Policija poduzima mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti te će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinjeno kazneno djelo oštećenje tuđe stvari, objavila je policija.

Pročitajte više