Dijana Čuljak Šelebaj: Ne mislim javno polemizirati s kolegama

NA KOMENTARE televizijskog kolege Denisa Latina HTV-ova novinarka Dijana Čuljak Šelebaj odlučila je "spustiti loptu" i za Index rekla da ne misli javno polemizirati s kolegama, a osobito ne na temu ratnog izvještavanja.

"Prilog Dijane Čuljak s muslimanskim zarobljenicima prije njihovog pogubljenja je produkt Šuškove politike"

"Arhiva Hrvatske televizije dostupna je svima i u njoj se jako dobro vidi tko je i kako u tom razdoblju izvještavao. Moje izvještavanje iz Mostara je blaža retorika od onih koju smo slušali tih godina, od Hrvatske pa do svih ostalih televizija. Još jednom želim reći da mi je žao svake civilne žrtve i da svatko tko je zločin počinio treba za njega odgovarati. Nekolegijalna prepucavanja nešto su u što sam ne svojom voljom uvučena i u njima više ne želim javno sudjelovati", kazala je Čuljak Šelebaj za Index.

Podsjetimo, Denis Latin, nekadašnji ratni reporter i kasnije urednik Dnevnika HTV-a, u razgovoru za Index je rekao da je izvještavanje Dijane Čuljak iz Mostara u to vrijeme bilo dio propale politike tadašnjeg ministra obrane Gojka Šuška prema BiH. Latin je također kritizirao kolegicu Čuljak zbog neprofesionalnog i pristranog izvještavanje iz Mostara.

"Sve je bilo vođeno pod utjecajem Šuška"

Za bosansko-hercegovački portal Svevijesti.ba Latin je rekao da je njen prilog bio "vrlo nespretna stvar, koja je zakomplicirala stvari".

"To što se tada dogodilo i događalo na HRT-u je bila pogrešna politika i to pogrešna Šuškova politika. Njen prilog je samo još zakomplicirao bošnjačko-hrvatske odnose. Kako sam u sve tada bio uključen, znam da je to sve bilo vođeno direktno pod utjecajem Šuška" - rekao je Denis Latin za Svevijesti.ba.

"Dijana se sada reformirala, mada se i danas kod nje osjeti prisustvo te politike. S druge strane ja sam napravio potpuni otklon i potpunu distancu od te politike koja se tada provodila na HTV-u i koja je bila državna politika i koju se moralo projicirati na ekrane", zaključio je Latin.

I.K.
Foto: HRT arhiva

Pročitajte više