Dijelove zemlje sinoć je pogodilo nevrijeme

KAO što je jučer tijekom dana i najavljivano, dijelove zemlje je u noći s četvrtka na petak pogodilo olujno nevrijeme.

U drugim dijelovima zemlje je pak bilo samo kiše koja je donijela očekivano rashlađenje pa se očekuje da će i temperature tijekom današnjeg dana biti manje nego jučer, kada su pali i neki rekordi. 

Upozorenje ESTOFEX-a

Podsjetimo, Europski sustav za upozoravanje na oluje ESTOFEX jučer je za Hrvatsku izdao upozorenje prvog i drugog stupnja.

Upozorenje je bilo izdano jer su se očekivale velike količine tuče te obilna kiša uz olujni vjetar.

Čini se kao su jučer najgore prošli središnji i istočni dijelovi Hrvatske, posebno uz granicu s BiH koju je također pogodilo nevrijeme. 

Tako su u okolici Nove Gradiške 16 puta ispucane rakete protiv tuče. Tuča je ipak pogodila područje Okučana, a nevrijeme je oko ponoći zahvatilo područje Slavonskog Broda.

Za sada nema dojava o materijalnoj šteti.

Nevrijeme pogodilo i BiH

Kako javljaju na Facebook stranici koja se bavi meteorološkim pojavama, Bosnia Storm Chasers, nevrijeme je pogodilo i sjever te zemlje.

Tako je, primjerice, u Odžaku bilo kiše praćene jakim vjetrom te grmljavinom.

Vrijeme danas 

Kako javljaju meteorolozi DHMZ-a, danas će u Hrvatskoj biti pretežno sunčano, a u unutrašnjosti tijekom dana i manje vruće.

Ujutro će u Dalmaciji biti oblačnije, a lokalno još može biti pljuskova. 

Puhat će slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 27 do 32°C, na obali i otocima i do 35°C.

Pročitajte više