Dijelovi štakora pronađeni u paketima s narezanim kruhom u Japanu

Screenshot: X

Veliki japanski dobavljač hrane opozvao je više od 100.000 paketa popularne marke narezanog bijelog kruha nakon što su u nekima od njih pronađeni dijelovi štakora. Kompanija Pasco Shikishima Corporation je u srijedu priopćila kako istražuje na koji način su dijelovi glodavca dospjeli u dva paketa s kruhom. 

Dodala je da nije bilo prijavljenih slučaja oboljenja nakon konzumacije njihovog kruha kojeg proizvodi tvornica sa sjedištem u zapadnoj prefekturi Tokija. "Povući ćemo navedene proizvode i zaustaviti proizvodnu liniju kako bismo utvrdili uzrok i proveli protumjere", stoji u priopćenju. 

"Povučeni proizvod se ne prodaje u inozemstvu"

Tvrtka namjerava s tržišta povući oko 104.000 pakiranja kruha. "Povučeni proizvod se ne prodaje u inozemstvu", rekao je glasnogovornik tvrtke za CNN. Pasco, osnovan 1920., je glavni dobavljač pekarskih proizvoda koji zapošljava više od 3700 radnika u 12 tvornica diljem zemlje. 

Ovo nije jedini incident s hranom u posljednjih godinu dana. U ožujku su japanske zdravstvene vlasti povukle tri dodataka prehrani tvrtke Kobayashi Pharmaceutical, velikog proizvođač lijekova, nakon nekoliko smrtnih slučajeva. Prošlog je kolovoza, dobavljač hrane Warabeya Nichiyo pronašao žohare unutar rižinih kuglica koje su se prodavale u trgovini 7-Eleven u Saitami, sjeverno od Tokija.  

Pročitajte više