Dikan optužen za falsificiranje potpisa kojim je htio doći do 3,5 milijuna kuna!

NOVE nevolje za Josipa Radeljaka. Dikan se našao na udaru Općinskog državnog odvjetništva u Splitu zbog krivotvorenja isprave, odnosno, potpisa polubrata Željana Radmana, kojim se htio domoći 3,5 milijuna kuna vrijednih nekretnina, ni manje, ni više nego kultnog splitskog kafića Semafor u samom središtu Splita te Pimpinelle, nadaleko poznate restauracije, okupljalištu političke i gospodarske elite, u kojoj su, među ostalima, običavali objedovati Ivo Sanader i Mladen Bajić.

Falsificirao potpis

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu tereti Dikana da je u travnju 2008. godine u predmetu koji se vodio pred Trgovačkim sudom u Splitu radi sklapanja ugovora o prijenosu poslovnog udjela u tvrtki Semiko krivotvorio Radmanov potpis. Htio je tako doći do vrijednih nekretnina, no nije mu to uspjelo. Trgovački sud presudio je u korist Radmana. Nepravomoćno. Još se čeka odluka višeg suda. Kako je Dikan izgubio, sud ga je obavezao i na plaćanje sudskih troškova, a oni nisu bili mali. Više od pola milijuna kuna.

Sporazum na komadu papira

Navodni sporazum kojim je Dikan pokrenuo parnicu za prijenos udjela napisan je na komadu papira rukopisom. Osim njegovog, stoji i Radmanov potpis. Bilo je problema da se dođe do originalnog dokumenta, jer je Dikan sudu predao tek ovjerenu kopiju. Original je, pak, trebao zbog grafološkog vještačenja, kojim je konačno utvrđeno da se radi o bezočnom falsifikatu.

Zakon, inače, za ovo kazneno djelo predviđa novčanu kaznu ili do tri godine zatvora.

Radman je bio vrlo neugodno iznenađen kad je čuo s kakvim se paklenim planom na sudu pojavio Dikan. Ne da nije potpisao, nego za ugovor nikad nije ni čuo. Njegov zastupnik, splitski odvjetnik Dragan Mijoč kazao je da je tužba nešto najbizarnije što je sreo u svojoj dugogodišnjoj praksi.

Radeljak bez komentara, poklopio slušalicu

Radeljak nije bio raspoložen za komentar optužnog prijedloga. Nismo ni postavili pitanje, a već je spustio slušalicu. Što je šteta, jer svi znamo širinu njegovog vokabulara.

Radman, koji ga je i prijavio za krivotvorenje, samo je kratko komentirao: "Sve dođe u svoje vrijeme. Ne znam kako je taj njegov sporazum nastao, mogu samo reći da je imao nekakve čudne ideje", kazao nam je Radman.

Pročitajte više