Dina je u Valamaru još od studentskih dana. Evo i zašto je Valamar za nju "prvi"

Foto: Press

DINA MILETIĆ karijeru u Valamaru započela je 2011. kao studentica. Nakon što je znanja i vještine nekoliko godina unapređivala kao ‘sezonac’, 2016. je postala pomoćnik voditelja recepcije u objektu Valamar Sanfior Hotel & Casa, a potom, 2017., u Girandella Valamar Collection Resortu. Nakon toga je prošle godine postala i voditeljica recepcije navedenog objekta. 

Hoteli i kampovi s 5* koji diktiraju trendove u turizmu

Girandella Valamar Collection Resort može primiti 1350 gostiju o kojima u vrhuncu sezone brine čak 450 djelatnika. “Uvijek volim reći da je moja kancelarija ‘kao kolodvor’, gdje kolege vole doći i razgovarati, i to ne samo o poslu. Zapravo smo prijatelji, a ne samo kolege”, kaže. Dodaje da je tim recepcije mlad, dok među voditeljima vlada ravnoteža mladosti s novim, svježim idejama i kolega s 25-30 godina iskustva.

S obzirom na to da drugim odjelima osigurava niz informacija potrebnih za rad, Dina recepciju opisuje i kao “srce hotela”. Posao voditelja recepcije, kaže, je zanimljiv i dinamičan. Podrazumijeva praćenje brojnih informacija vezanih uz goste ili reklamacije, uključujući i komunikaciju s direktorima i Upravom. 
Iako gotovo niti jedan dan na poslu nije isti, jer je nemoguće predvidjeti što će se dogoditi, na posao, kaže, dolazi opuštena. “Svi u timu znamo da za svaki izazov postoji rješenje i međusobno si puno pomažemo”, naglašava.

Brojne mogućnosti za edukacije i napredovanja

Karijerom u Valamaru je zadovoljna, između ostalog, i zbog brojnih mogućnosti učenja i napredovanja. “Pružena mi je mogućnost lijepog profesionalnog razvoja - od mojih početaka u Valamaru pa sve do voditeljskog iskustva”, ističe.

Valamar, naime, zaposlenicima osigurava brojne prilike za usavršavanje u različitim područjima kao što su organizacija sastanaka ili rad s različitim zaposlenicima, uz tečajeve njemačkog, engleskog, talijanskog, francuskog ili ruskog jezika. 

Dina je, primjerice, dosad imala priliku završiti edukacije za complaint management i vođenje tima, zatim tečaj Excela i V-Akademiju. “U sklopu V-Akademije provela sam mjesec dana u objektu Valamar Diamant Hotel & Residence u Poreču, a potom i deset dana u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik. Imala sam priliku proći različite odjele, od kuhinje i domaćinstva do recepcije, što mi je pružilo izvrstan uvid u to kako koji dio objekta funkcionira. Uz korisna znanja, s kolegama sam razmijenila svoja iskustva i stekla lijepa poznanstva. I danas, kad god imamo neki novitet, čujemo se s kolegama i zajedno vidimo kako bismo nešto mogli napraviti bolje”, pojašnjava.

Prvi s razlogom

“Čast mi je raditi u ovakvom objektu. Svi noviteti u raznim područjima uvijek se realiziraju i kreću od nas”, ističe. Navedeno je za nju, kaže, i posebna odgovornost jer svakome gostu treba pristupiti individualno. Kada prepoznaju kvalitetu, gosti se uvijek rado vraćaju, naglašava.

Zadovoljna je uvjetima rada i cjelogodišnjim primanjima. Uz dovoljno vremena da se odmori i pripremi za nadolazeću sezonu, tu su i brojni benefiti. “Voditelji za nagrade i stimulacije mogu predložiti one djelatnike za koje smatraju da su se tijekom sezone posebno iskazali. Prošle smo godine dobili 13. plaću, božićnicu te Valfresco bon koji smo mogli iskoristiti za široku i kvalitetnu ponudu proizvoda Valfresco Direkta. Također, uz ValamArtist karticu u našim restoranima i barovima imamo 30 posto popusta te popuste na više od 300 prodajnih mjesta. Puno nam znači što Valamar uvijek izlazi ususret, posebice u izazovnim godinama kao što su posljednje dvije”, navodi. 

Osim toga, sezonski zaposlenici koji dolaze iz drugih lokacija u Hrvatskoj u Valamaru imaju osigurane tople obroke i smještaj. Zaposlenici, osim toga, imaju priliku i raditi u Austriji, u Valamar Obertauern Hotelu gdje mogu stjecati vrijedno iskustvo i usavršiti njemački jezik. 

Svidjela vam se Dinina priča i želite raditi  u top-destinacijama na Jadranu? Valamar upravo ima otvorena radna mjesta za recepcionare. Na poveznici doznajte više o poziciji i ispunite prijavnicu.

Što možete očekivati u sezoni 2022.? 

●    Povećanje plaća i nagrada

Valamar od ove godine pokreće proces usklađivanja plaće za stručna zanimanja u hotelima, kampovima i ljetovalištima  s plaćama u vodećim europskim destinacijama. Uz rast od prosječno 14 posto, ove godine će tako plaće Valamarovih zaposlenika na stručnim zanimanjima, uključujući kuhare, konobare, kućne majstore specijaliste i recepcionare, iznositi od 1.000 do 1.600 eura neto mjesečno. Nastavlja se i s programima nagrađivanja izvrsnosti prema kojima su u prošloj godini djelatnicima isplaćene nagrade iz programa „13. i 14. plaće“ u iznosu do 1.500 eura neto, ovisno o tome koliko su dugo i uspješno radili. Povećava se i Valamar jamstvo, garancija minimalnih neto primanja za sobarice, pomoćne kuhare, pomoćne konobare, kuhinjske radnike, servire i niz drugih radnih mjesta na mjesečni iznos od 750 do 1.100 eura neto.

●    Kontinuirano unapređenje uvjeta rada

Programom “Flexi posao” zaposlenicima hotela, kampova i ljetovališta nudi se mogućnost dva slobodna dana u tjednu, te rada u jednoj smjeni i prilagođavanja radnih obveza potrebama djelatnika, sve radi što bolje ravnoteže privatnog i poslovnog života. Programom “Živi destinaciju”, osim kvalitetnog smještaja i prehrane svim zaposlenicima koji dolaze raditi iz drugih krajeva Hrvatske, djelatnicima se osiguravaju popusti na više od tristo prodajnih mjesta te im se pruža mogućnost korištenja destinacijskih zabavnih sadržaja. Više o otvorenim radnim mjestima, uvjetima rada te razlozima zbog kojih Valamar Riviera titulu TOP poslodavca u turizmu nosi već dugi niz godina potražite na službenim stranicama Valamar Riviere i Facebook profilu.

Pročitajte više