Dini Dragičeviću 10 godina zatvora za ubojstvo Damira Šuće

DINO DRAGIČEVIĆ, 20-godišnjak iz Supetra, osuđen je nepravomoćno na deset godina zatvora zbog ubojstva svog prijatelja 18-godišnjeg Damira Šuće.

Pištolj bacio na pola kanala

Ubio ga je hicem iz pištolja Crvene zastave na Vidovoj gori u ljeto 2007. godine. Zašto, nikad se nije otkrilo. Dragičević je već iduće jutro poranio na prvi trajekt za Split. Na pola kanala riješio se pištolja, koji nikad nije pronađen.

Dragičević je sud prije neki dan pokušao uvjeriti da se radilo o nesretnom slučaju. Tvrdio je da je pištolj okinuo dok mu ga je Damir dodavao. Sud nije uvjerio. Odbacili su njegovu obranu kao životno neuvjerljivu i tehnički nemoguću. Pištolj je mogao okinuti jedino ako je povučen obarač, dvaput je sudu ustvrdio vještak za balistiku Vinko Huljić.

"Dino je psihopat, htio je nekoga ubiti"

U Dininu priču niti malo ne vjeruje ni otac Damira Šuće. "On je psihopat. Sin mi se odavno povjerio da je Dino htio nekoga ubiti, da vidi kako to izgleda. Rekao mi je da će loše završiti. Što je htio zapravo, to nitko ne zna. Ovo je bilo hladnokrvno ubojstvo, moj sin dobio je metak u potiljak", kaže otac ubijenog, koji se novinarima požalio i na strahovit pritisak koji je obitelj optuženog vršila na mještane Supetra.

Dragičevići su se šokirali presudom. Dinina sestra se rasplakala, majka je bila šokirana. Dino je počinio ubojstvo s tek navršenih 18 godina i sud mu nije mogao dati više od 12 godina zatvora. Kao olakotne okolnosti cijenili su njegovu mladu dob i dosadašnju neosuđivanost. Otegotna je okolnost bila da je i pokojni bio mlad.

Dino nije imao ništa za reći nakon objave presude. Pognute glave djelovao je kao da mu je tek sad došlo u glavu što je napravio. Otac Damira Šuće kaznu drži primjerenom. Nije očekivao da će ovako završiti. Sumnjao je da će se izvući s puno manjom kaznom. I dalje je uvjeren da je Dino imao pomagače, koji nisu otkriveni.

Pročitajte više