Dio autoceste A1 zatvoren za sav promet

Foto: Pixsell/ Dino Stanin

Sa sjeverozapada je krenulo razvedravanje, no na istoku i jugu zemlje još ima oborina. Na moru je vjetrovito, bura je na udare olujne jakosti, osobito pod Velebitom, na snazi je najviši stupanj upozorenja sustava Meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Dionica A1 zatvorena za sav promet

Dionica autoceste A1 Sveti Rok-Maslenica (Rovanjska) još je zatvorena za sve skupine vozila u smjeru Dubrovnika (juga) zbog prometne nesreće, vozi se obilazno, a u smjeru Zagreba A1 otvorena je za sve skupine vozila, izvijestio je danas Hrvatski autoklub (HAK).

Obilazak samo za osobna vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog, a za sva ostala vozila je državnim cestama preko Gračaca, Knina i Kistanja.

Samo za osobna vozila otvoreni su:

  •  dionica Jadranske magistrale između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8)
  • DC27 Gračac-Karin
  • DC54 Maslenica-Zaton Obrovački
  • Paški most.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga (DC8), državnoj cesti između mjesta i čvora Križišće (DC99) i lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Kolnici su mokri i skliski u unutrašnjosti.

Zatvoren i dio A2

Zbog radova zatvorena je autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera. Obilazak je državnom cestom DC1.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Trsata i centra Rijeke. Obilazak s A6 je preko čvora Čavle, a s A7 preko čvora Rijeka istok.

U prekidu trajektne linije

U prekidu su trajektna linija Prizna-Žigljen, katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Ubli-Korčula-Dubrovnik i Novalja-Rab-Rijeka. 

Danas će se na liniji Brbinj-Božava-Zverinac-Sestrunj-Rivanj-Zadar uvesti dodatna linija s polaskom iz luke Brbinj u 16:30, pristajući u sve luke na povratku za Zadar.

Trajekt na liniji Zadar (Gaženica)-Preko će u putovanjima iz luke Gaženica za luku Preko u 13:30 i 19:30 dodatno pristati na otok Ošljak. Na graničnim prijelazima nema dojava o dužim čekanjima.

Kakvo nas vrijeme očekuje?

U nastavku današnjeg dana vjetar će postupno slabjeti. Poslijepodne treba računati lokalno na kišu i pljuskove u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, no i na snijeg u Gorskom kotaru.

Nastavak tjedna donosi i dalje nestabilno i promjenjivo vrijeme. Povremeno će biti oborine, češće sutra i u subotu.

Pročitajte više