Dio Jadranske magistrale otvoren samo za osobna vozila, javlja HAK

Foto: FaH

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Pojačan je promet na važnijim cestama te pojedinim graničnim prijelazima.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi mogući su zastoji i vožnja u koloni. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, javlja HAK napominjući i kako su zbog vjetra u prekidu neke katamaranske i trajektne linije.

Zbog vjetra:

  • samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala (DC8) između čvorova Prapratno i Doli na Pelješcu (obilazak za ostale skupine vozila je ŽC6295 Ston-DC237-Zaton Doli-DC8);
  • zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina) na državnim cestama DC1 Vaganac-Ondić i DC217 između mjesta i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo.

"U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima.

Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine", stoji u objavi.

Zbog vjetra, u prekidu je trajektna linija Ubli-Vela Luka-Split, katamaranska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka.

Pročitajte više