dionica gračac- knin i jutros zatvorena za promet

Dionica Gračac Knin i jutros je zatvorena za sav promet, a na dijelu ceste Karlovac Gračac prohodna je za putničke automobile, autobuse i manje kamione s obveznom uporabom zimske opreme, a lanaca na dionici Udbina Gračac, javio je HAKL.

Jadranska cesta od Novog Vinodolskog - Senja - Karlobaga - do Sv. Marije Magdalene zatvorena je za sav promet. Između juga i sjevera zemlje promet je moguć jedino cestom Obrovac - Gračac koja je otvorena za automobile s lancima, ali je promet vrlo usporen.

Na dijelu ceste Kikovica - Oštrovica zabranjen je promet autobusima i teretnim vozilima iznad 3,5 tone nosivosti s natkrivenim tovarnim prostorom zbog olujnog vjetra.

Zbog jakih udara bure Paški, Maslenički i most Dubrovnik zatvoreni su za sav promet, a Krčki most je zatvoren za prvu skupinu vozila.

Ceste Dobroselo - Mazin - Bruvno i Sučević - Srb - Brotnja zatvorene su za sve skupine vozila, dok je Karlobag - Gospić samo na dionici Brušane - Oštarije otvorena za osobna vozila uz obvezne lance.

Manja teretna vozila i autobusi moraju imati lance, a kamionima s prikolicom i tegljačima s prikolicom zabranjen je promet cestama: Koranski most - Saborsko; D23 Jezerane - Brinje - Žuta Lokva - Vratnik - Senj; D25 Korenica - Bunić - Lički Osik - Gospić - Karlobag; Žuta Lokva - Otočac - Perušić - Lički Osik - Gospić - Gračac, Udbina - Lovinac, D52 Špilnik - Borje, te na županijskim cestama Bjelopolje - Donji Lapac i Kutjevo - Orahovica.

Zimski uvjeti vožnje su i na širem bjelovarskom, daruvarskom, te sisačkom području. Na drugim državnim cestama u kontinentalnom dijelu zemlje nema većih teškoća. Na pojedinim dionicama vozi se usporeno zbog snijega i poledice.

Na graničnim prijelasima sa Slovenijom nema dužih čekanja. Na graničnim prijelazima na području Osječko-baranjske županije (Donji Miholjac, Duboševica i Erdut) zabranjen je ulaz u Hrvatsku teretnim vozilima, te automobilima bez propisne zimske opreme.

Trajekti za otok Pag ne plove, a u prekidu je i linija Brestova - Porozina za otok Cres.

Pročitajte više