Dionice Coinbasea porasle za 65% tijekom veljače uslijed manije glede Bitcoina

Foto: Press

Druga najveća svjetska platforma za kriptovalute, Coinbase, trenutačno doživljava eksploziju potražnje za svojim dionicama, što je dovelo do skoka cijene od 65% tijekom proteklog mjeseca. Bitcoin manija bila je okidač za rast, dok je ta kriptovaluta dosegla najvišu vrijednost u više od dvije godine.

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako trgovati cijenom dionica Coinbasea (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič "Kako trgovati cijenom dionica". Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.

Kao rezultat žurbe s kupnjom bitcoina, ljudi se pridružuju Coinbaseu ili se prijavljuju na račune koje možda nisu koristili mjesecima. Krajem veljače, kada je bitcoin dosegao vrijednost od 64.000 dolara, Coinbase je čak pretrpio preopterećenje zbog velikog broja korisnika koji pokušavaju izvršiti transakcije.

Postoji snažna korelacija između cijene bitcoina i cijene Coinbasea. To je zato što Coinbase dobiva proviziju za svaku transakciju izvršenu na svojoj platformi, tako da povećanje aktivnosti zbog skoka bitcoina ima tendenciju povećanja profitnih marži Coinbasea, što potiče trgovce da kupuju dionice te tvrtke.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.

Okidač koji je izazvao skok cijena kriptovaluta bila je odluka američke Komisije za vrijednosne papire i burzu u siječnju da odobri trgovanje fondovima kojima se trguje na burzi. To će omogućiti ulagačima u investicijske fondove da prvi put budu izloženi kriptovalutama. To je ogroman korak koji se shvaća kao opće prihvaćanje ili odobravanje bitcoina u teškom razdoblju.

Analitičari su pozitivni u pogledu izgleda Coinbasea, pri čemu je Canaccord Genuity ponudio ciljanu cijenu od 240 dolara, dok HC Wainwright vjeruje da će cijena Coinbasea porasti na 250 dolara. Istina je da je Coinbase neobična dionica, koja je tako usko povezana s rastućim, ali vrlo volatilnim instrumentom. Iako to znači da rizici za Coinbase mogu biti veći nego za druge dionice, to također znači da postoji veći potencijal za rast njegove cijene.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica” preuzmite ovdje.

Izvori: MT4 platforma, CityAM, Financial Times

CFD-ovi su kompleksni visoko spekulativni instrumenti, koji donose visoki rizik brzog gubitka novca zbog financijske poluge ili zaduživanja. Trebate dobro razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju i možete li podnijeti visoki rizik od gubitka svog vašeg investiranog kapitala. Budite svjesni: možete izgubiti sve, no ne više od salda na računu za trgovanje. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Ti proizvodi možda nisu prikladni za sve klijente, stoga svakako morate biti sigurni da razumijete rizike i potražiti neovisan savjet. Ukoliko nastavite investirati u ugovore za razliku (CFD) na virtualne valute, zapamtite da su vrijednosti izuzetno volatilne i mogu rezultirati značajnim gubicima kroz kratko razdoblje. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili zahtjev za transakcijom u bilo kojem financijskom instrumentu. Fortrade odbacuje svaku odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih informacija, kao niza bilo kakve posljedice koje nastanu kao posljedica uporabe ovih informacija. Ne daju se bilo kakva jamstva točnosti ili potpunosti tih informacija te, stoga, svaka osoba koja djeluje na temelju tih informacija, čini to u potpunosti na vlastiti rizik. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Država ili Belgije i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.

Informacije su samo u informativne svrhe i ne služe kao preporuka za donošenje investicijskih odluka. Trgovanje je rizično i nije pogodno za sve ulagače. Prije nego što donesete odluke o ulaganju, pročitajte uvjete financijske usluge i pobrinite se da razumijete rizike.

Pročitajte više