Direktna pogodba: Kerum dao prijatelju Ivici Livaji šest milijuna kuna za opremanje vrtića!



SPLITSKI gradonačelnik Željko Kerum dao je posao opremanja vrtića vrijedan šest milijuna kuna svom prijatelju Ivici Livaji, vlasniku tvrtke Taho Keramika. Potvrdila nam je to Kerumova zamjenica Anđelka Visković.

Vremena za javni natječaj - nije bilo!

"Htjeli smo nekog pouzdanog, nekog tko nas neće iznevjeriti" kazala je za Index Viskovićka. Tvrdi da su se odlučili za direktnu pogodbu, jer vremena za javni natječaj - nije bilo.

Kerum se sjetio vrtića čim je došao u Banovinu početkom lipnja, i to nakon što ga je za pomoć zamolio popularni Jole. Javnost je izvjestio o projektu isti tren kad je zasjeo u gradonačelničku fotelju. Prostori su se ubrzo našli, a našao se i prijatelj, koji će opremiti vrtiće, premda mu firma ima (tek) franšizu za keramičke pločice Tau Ceramice.

I Kerum i Livaja lagali za posao s vrtićima!

Zna Kerum da ga Livaja neće iznevjeriti, jer mu je čuvao i leđa kad su se onomad potukli u Zagrebu u kafiću "Ramazzotti" zbog uvreda na račun Bilih. Uz gazdu se ni batina nije libio dobiti! Pa ako tko neće iznevjeriti, neće Livaja - sigurno. Pravi čovjek za vrtiće, nema što.

Nejasno je samo zašto su i gradonačelnik i njegov partner bez ustezanja lagali, kad smo ih pitali za posao.


"Vrtići? Opremanje? To sam dao svojim ljudima, ne znam tko ih oprema", kazao nam je Kerum. Livaja je bio još bolji.

"Mi samo postavljamo pločice. Dobro, radimo i adaptaciju prostora. Ali tu je uključeno još dvadeset tvrtki. Mi smo samo jedni od izvođača", izvlačio se Livaja, zaboravivši očito da će on angažirati te druge firme, jer oni su samo dileri pločica.

Dobro profitirao na prijateljstvu s Kerumom


Pa znate li makar koliko vam vrijedi taj posao, pitali smo Livaju. "Ne znam. Dođite u naš salon, tamo imate sve cijene i uzorke", nije se dao smesti Livaja, koji je, vide Splićani, dobro profitirao na prijateljstvu s Kerumom.

Neki ga se još sjećaju iz prenočišta Jupiter, gdje je prije samo koju godinu bio noćni čuvar. Nosila se tada jeftina roba, a danas je tu firma, uska bijela trendsetterska košulja, terenac Mercedes...

"To nije istina. Ja sam samo bio dobar s pokojnim gazdom Jupitera. Nisam tamo radio kao čuvar", kaže Livaja, koji čini najuži krug Kerumovih poslovnih suradnika.

I otkako su zajednički potegli na projektu vrtića, sve ih češće možemo vidjeti u javnosti. Uglavnom na sportskim borilištima. Na Poljudu, kad su Hajdukovci igrali protiv Žiline, a i na Hvaru, na kick boks spektaklu Oluja u ringu. Kerum kao da nikud ne miče bez svoje vjerne sjene Livaje. 

Dobro je krenulo i otkad se Kerum prebacio u Banovinu. Prvi projekt, pa odmah pogodba i šest milijuna Livaji. Odlično. Ako se po jutru poznaje dan...

Pročitajte više