Direktno: Mediji su napuhali priču, županova žena može hodati, lupio ju je samo jednom

Foto: Hina, Screenshot: Direktno

HDZ-ovo neformalno glasilo Direktno pronašlo je sugovornika koji brani župana Alojza Tomaševića.

Direktno je, samo da spomenemo, osnovao bivši HDZ-ov savjetnik za medije Miljenko Manjkas, a prljavi posao za HDZ isprva su odrađivali Vladimir Milinović i Neven Pavelić, kojima se nakon pada Tomislava Karamarka gubi trag.

Podsjetimo, HDZ-ov požeško-slavonski župan istukao je suprugu i zbog tog završio u policiji.

No neformalno glasilo HDZ-a pronašlo je sugovornika koji je, kako kažu, blizak lokalnom stranačkom vodstvu koji je izjavio kako je priča predimenzionirana te da je Tomašević ženu udario samo jednom.

"Incident se dogodio. Svi znaju za njihove obiteljske probleme, no priča je predimenzionirana. Udario ju je samo jednom. Ona je već poslijepodne viđena kako hoda gradom. Mediji su predimenzionirali sve. Župan sam neće dati ostavku jer bi to značilo nove izbore, no nije isključeno da Zagreb odluči drugačije", kazao im je "izvor blizak vrhu lokalnog HDZ-a".

Urednica HDZ-ovskog neformalnog glasila je Marja Čolak koja je za vrijeme dok je Zlatko Hasanbegović bio ministar kulture radila u Ministarstvu kulture. Na to je mjesto došla opet s portala Direktno, gdje je do tada bila zamjenica glavnog urednika. Marja Čolak se proslavila i kao zamjenica predsjednika Zbora internet novinara koji je HND proglasio nelegalnim. Direktno od svog osnutka do danas nastupa kao neformalni glas HDZ-a, posebno njegove desne struje. Tako se u tom mediju bez zadrške hvale svi potezi Zlatka Hasanbegovića, a nisu im strane ni kolumne osuđenog dilera koji je prostitutke plaćao kokainom.

Za Plenkovića i vrh HDZ-a je i jedan udarac ipak previše


No čini se da je vrh HDZ-a ovog puta imao nešto drugačije mišljenje od anonimnog izvora na kojeg se Direktno poziva.

Andrej Plenković je tako večeras raspustio županijsku organizaciju HDZ-a kojoj je Tomašević pripadao. Osim toga, što nije običaj kad je riječ o aferama HDZ-a, Plenković je prilično odlučno rekao kako osuđuje ovaj događaj.

"Najbitnije je da je nakon današnjih saznanja Nacionalno vijeće HDZ-a odlučilo raspustiti županijsku organizaciju požeško-slavonskog HDZ-a. Slijedom informacija koje smo zaprimili i koje je objavila policija zbog nasilja u obitelji, odnosno aktivnosti župana Tomaševića - koje osuđujemo. Ako se pokaže da su informacije točne ne vidim kako bi Tomašević mogao ostati na dužnosti na koju je izabran prije nekoliko mjeseci. Ovo nije pitanje samo statuta, nego i morala", kazao je Plenković.

Naglasio je kako je ovo vrlo neugodna situacija.

"Odlučili smo danas na telefonskoj sjednici raspustiti županijsku organizaciju. Želimo tamo jedan novi početak jer je to županija u kojoj HDZ ima načelnike u pet općina, gradonačelnike i većinu u županijskoj skupštini. Sigurno ćemo protiv Tomaševića pokrenuti stegovni postupak, a o tome odluke donosi naš Visoki časni sud. Ovo je jedna neugodna situacija i žao mi je da je do toga došlo. To nije dobro za njegovu suprugu i njega, ali ni za imidž HDZ-a", kazao je Plenković.

Pročitajte više