Direktor Jadrolinije platio 17,821 kuna vrijednu večeru Kalmeti, Šeksu i korčulanskim HDZ-ovcima

TJEDAN dana prije havarije Jadrolinijinog trajekta "Bartol Kašić", direktor Jadrolinije Slavko Lončar je u jednom korčulanskom ribljem restoranu platio račun za večeru za 26 osoba, među kojima su bili ministar Božidar Kalmeta i predsjednik Sabora Vladimir Šeks. Račun je iznosio ravno 17,821 kunu.

U društvu se našao i Kalmetin državni tajnik za more, Branko Bačić, inače porijeklom s Korčule. Ostatak društva činili su članovi korčulanskog HDZ-a.

Tako se u korčulanskom ribljem restoranu "Petar Kanavelić" na obilnoj večeri popilo ravno 26 butelja najfinijih vina, a jeli su se, uz pršut, kamenice i paški sir, svježe lignje na žaru, te velike porcije škampa.

Prema slovu zakona, državni dužnosnici ne smiju primati darove čija novčana protuvrijednost prelazi 100 eura, a podijeli li se iznos računa s brojem uzvanika na večeri, dolazi se do cifre od gotovo 100 eura.

Naravno da je nemoguće utvrditi koliko su točno ića i pića konzumirali Kalmeta, Bačić i Šeks, iako bi se za ovog potonjeg dalo svašta pretpostaviti, ali nema sumnje da (pre)dobro plaćeni i visoko pozicionirani državni dužnosnici ne bi smjeli dozvoliti da umjesto njih bilo tko plaća večere od 700-tinjak kuna po glavi.

N.B.

Pročitajte više