Direktor Pivovarne Laško prijavljen zbog nelegalne kupnje većine dionica te tvrtke

PROTIV direktora Pivovarne Laško, Boška Šrota, Slovenska državna agencija za tržište vrijednosnicama podnijela je kaznenu prijavu zbog zloporabe unutarnjih informacija na štetu malih dioničara.

Šrot je, kako je nedavno otkriveno, preko tvrtke Kolonel iz Maribora preuzeo kontrolu nad većinom dionica Pivovarne Laško, prenose slovenski mediji. Ništa od toga Šrot nije prijavio burzi ni državnoj agenciji. U slučaju da se protiv njega podigne optužnica i bude osuđen mogao bi dobiti do pet godina zatvora, a prijeti mu i oduzimanje protupravno stečene imovine.

Direktor Državne agencije za tržište vrijednosnicama, Damjan Žugelj, potvrdio je informaciju da je prijava poslana okružnom tužitelju u Celju. Dodao je i kako su nakon temeljite istrage došli do određenih dokaza.

Boškov brat, Bojan Šrot, koji je predsjednik Slovenske pučke stranke izjavio je kako se tu zapravo radi o politizaciji slučaja njegovog brata u okviru borbe protiv tajkuna-premijera Janeza Janše.

Janša je Šrota na zasjedanju parlamenta prošle jeseni nazvao utjecajnim medijskim tajkunom koji napada njegovu vladu. Šrot je direktor jednog od najjačih slovenskih poduzeća, pod čijom su kontrolom i određene medijske kuće, poput dnevnih listova Delo i Večer.

B.V.
Foto: turisticnodrustvo-lasko.si

Pročitajte više