Direktor restorana i njegovi suradnici uhićeni zbog kopiranja kreditnih kartica gostiju

DIREKTOR restorana u zagrebačkoj Ilici, njegov 45-godišnji konobar i vanjski suradnik uhićeni su zbog sumnje da su krivotvorili kartice gostiju.

Do trojca je policija došla, nakon što je Privredna banka prijavila da je osam njezinih klijenata oštećeno sumnjivim transakcijama u kojima je nestala veća količina novca. Istražitelji su utvrdili da su bivši direktor restorana "K pivovari" i konobar nabavili "skimmer", elektronički uređaj za izuzimanje i pohranjivanje magnetskih zapisa platnih lista, te su ga od 5. do 10. lipnja instalirali na blagajnu, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

Suradnik diljem Hrvatske kupovao s lažnim karticama

Konobar, koji je zbog toga svoga dodatnog posla dobio veću plaću, je prilikom naplate gostima njihove kartice provlačio i kroz skimmer. Na taj način su došli do podataka od gostiju koje je poduzetni direktor predao 29-godišnjaku. On je izradio više platnih kartica i na njih kopirao ukradene podatke.

Sa lažnim karticama je kupovao po trgovinama diljem Hrvatske tijekom listopada i studenog prošle godine. Direktor i suradnik su zadržani u pritvoru, dok je konobar redovitim putem prijavljen Državnom odvjetništvu. Još nije poznato koliko novca je ukradeno ovom prijevarom.

"Naglašavamo da se radi o bivšoj firmi koja je vodila poslovanje"

Vlasnici restorana "K pivovari" u svom su priopćenju odlučno negirali bilo kakvu povezanost sa bivšim zakupoprimcem optuženim za malverzacije kartičnog poslovanje u tom ugostiteljskom objektu. "Naglašavamo da se radi o bivšoj firmi koja je vodila poslovanje restorana. Također oštro osuđujemo takav čin, te napominjemo kako strogo kontroliramo da do takvih situacija ne bi došlo, te da su osobni podaci naših klijenata strogo poslovna tajna", stoji u priopćenju Uprave Pub&Restauranta "K Pivovari".

Pročitajte više