Direktor u Holdingu dao ostavku. Prijavili ga da se drogira, pije, vrijeđa radnike...

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

NEZAVISNI sindikat radnika Zagrebparkinga podnio je 7. lipnja prijavu Upravi Zagrebačkog holdinga (ZGH) protiv direktora Službe za odnose s korisnicima i zajedničkih poslova Tomislava Jurića, u kojoj je iznio niz ozbiljnih optužbi.

Jurić je danas podnio neopozivu ostavku, javlja Večernji.

U prijavi koju potpisuje Darko Kleinberger, predsjednik sindikata koji je inače podružnica Nezavisnih hrvatskih sindikata, navode se grubo kršenje etičkih načela poslovanja tvrtke te počinjenje nekoliko kaznenih djela.

Prijava je podnesena dok je Holding vodila stara Uprava na čelu s Anom Stojić Deban.

Tajno snimanje, uvrede, alkoholiziranje...

Iz Sindikata su naveli za što sve optužuju Jurića: Od svakodnevnih uvreda, neprimjerenog vokabulara, preko pozivanja na autoritet spominjanjem imena pokojnog gradonačelnika Milana Bandića i Ane Stojić Deban, potajnog snimanja i fotografiranja zaposlenika, neovlaštenog pregledavanja snimki nadzornih kamera, degradacije stručnih i obrazovnih kvalifikacija koja se ogleda u organizaciji posla unutar službe, do učestalog alkoholiziranja u prostorijama Službe na Autobusnom kolodvoru te korištenja službene opreme TV studija za snimanje i pjevanje karaoka i drugih privatnih poslova, pisao je Tportal. U prijavi se spominjala i droga.

Iz Holdinga su nakon prijave naveli da su upoznati s njenim sadržajem te da se po njoj postupa u skladu s propisanom procedurom.

Jurić: Vrijeme je za nove izazove

"Ni na kakav način nemam namjeru putem medija replicirati, sve je to sastavni dio ovog posla u kojega sam uložio svoj maksimum.

Ono što mi je važno jest da iza sebe ostavljam dobar tim, s ogromnim iskustvom i znanjem, osobito stečenim tijekom najvećih zagrebačkih kriza i katastrofa te brojne razvojne promjene i projekte.

Nasljedniku želim da u tom smjeru nastavi, za što ima profesionalnu ekipu koja je poslovno sazrijevala od 2015. godine. I, naravno, neka proslave svaki poslovni i privatni uspjeh zajedno.

Zahvalan sam na brojnim porukama sada nekadašnjih kolega i poslovnih partnera. Nakon 15 godina u Holdingu vrijeme je ponajprije za odmor, a zatim nove izazove", poručio je Jurić.

Pročitajte više