Direktor u Iranu zaprijetio zaposlenicima: Svadba ili otkaz!

VELIKA državna tvrtka u Iranu zaprijetila je svojim zaposlenicima samcima da će, ukoliko se ne vjenčaju do 21. rujna, dobiti otkaz.

Iranski list Eternad otkrio je da se radi o tvrtki Ekonomska zona Pars koja energijom pokriva divovske iranske naftne i petrokemijske zgrade na Zaljevu. "Nažalost, neke naše kolege nisu ispunili svoje obaveze pa su još samci. Biti oženjen je jedan od kriterija za zapošljavanje te još jednom ponavljamo; žene i muškarci u firmi za ženidbu imaju vremena do 21. rujna. To je njihova moralna i vjerska dužnost", kazao je direktor.

Radnici u tvrtki su uglavnom mladići koji su na privremenom radu došli nešto zaraditi, a naredbom ih se želi spriječiti da tijekom izbivanja od doma "seksualno zastrane", javlja AFP. U Iranu su naime veze izvan braka ilegalne te se mlade "gura" u ženidbu još u 20-im godinama, a djeca se očekuju još brže.

Međutim, u posljednje vrijeme je pao broj vjenčanja u toj zemlji, najviše zbog ekonomske krize te je mladima sve teže platiti troškove vjenčanja, kao i kupnja stana. Naredba se svidjela i guverneru provincije Khorasan koji je najavio kako se u pošti neće moći zaposliti nijedan samac.

J.M.
Foto: AFP

Pročitajte više