Direktorica uhićena zbog goleme pljačke Ine priznala krivnju

Foto: Pixsell/Slavko Midzor

ZBOG pljačke Ine teške oko milijardu kuna uhićeno je pet osoba - četiri muškarca i jedna žena. Uhićeni su HDZ-ov direktor u Ini Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

Marija Ratkić, doznao je neslužbeno RTL, u bitnom je priznala krivnju. Ona, navodi taj medij, jedina se od uhićenih nije okoristila u aferi koja je, ako je suditi po iznosu za koji je oštećena Ina, najveća u povijesti neovisne Hrvatske. Za pljačku je navodno optužila HDZ-ovca Škugora te ustvrdila da je sve radila po njegovom nalogu.

Škugor tvrdi da je to bila poslovna politika

Škugor, HDZ-ovac kojeg USKOK smatra vođom zločinačkog udruženja koje je oštetilo Inu za milijardu kuna, u svoju obranu tvrdi - bila je to poslovna politika tvrtke.

Goran Husić, navodi RTL, ne smatra se krivim. O cijelom poslu i daljnjim prodajama po njegovoj obrani obaviješteni su HROTE, HERA te europski regulatori. U HERA-i tvrde da podatke o ugovoru nemaju.

 

Pročitajte više