Divjak će smijeniti ravnatelja kojemu je žigosanje "dječja igra"

Foto: Dino Stanin/Pixsell, Davor Javorović/Pixsell

NAKON što je jučer potvrđeno da je školski odbor odbio smijeniti Jozu Dragića, ravnatelja zadarske škole u kojoj je učenici žigosano ustaško "U", ministrica Blaženka Divjak danas je rekla da će sama pokrenuti postupak razrješenja ravnatelja.

"Znam da postoji element solidarnosti i mogu ga razumjeti, ali teško u ovom slučaju jer su nalazi inspekcije vrlo konkretni. Ja svoj dio odgovornosti preuzimam, jako je važno da budemo vrlo konkretni kad govorimo o borbi protiv nasilja."

Podsjetimo, jučer je školski odbor jednoglasno odlučio da neće smijeniti ravnatelja koji je rekao da je žigosanje "dječja igra"

Na čelu odbora vjeroučitelj kojemu je za sve kriv Sotona

Na čelu školskog odbora koji je odbio smijeniti ravnatelja je vjeroučitelj Ante Ćoza, koji je blizak s ravnateljem, a za događaje u školi je, nakon što je sve izbilo u medije, okrivio Sotonu.

"Dajem punu podršku svom ravnatelju Jozi Dragiću koji trpi uvrede, podmetanje i zlostavljanje hrvatskih medija!" napisao je Ćoza te dodao: "Nemam riječi. Mi smo uzorna škola, ali Sotona uvijek nađe načina da unese nemir." Ranije je na Facebooku pisao da je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav, a spominjao je i "četničke derneke".

Pročitajte više