Đakić: Kad su sinovi nestašni onda su moji, a kad je naknada trebam ih se odreći?

Screenshot: N1 Televizija

MEĐU dužnosnicima koji su koristili naknadu za odvojeni život je i HDZ-ovac Josip Đakić, koji se naknade nije odrekao ni nakon razvoda, ima i četiri starija sina, u dobi od 24, 26, 35 i 37 godina.

U razgovoru za N1 televiziju kazao je kako to sve možda i nema smisla i nije u redu, ali da je pravilnik takav.

 

Vaši sinovi žive s vama, pitala ga je novinarka...

"Kako kada, to se dogovara, nekad su s majkom nekad sa mnom. Ja imam i staru majku o kojoj brinem, pomažem da se plati dom za nju i često boravi kod mene. Skrbim o njoj, ali to nisam stavio u imovinsku karticu. Ali zato što skrbim o njoj spominjem je u kontekstu odvojenog života", odgovorio je Đakić.

Jesu li vam sporne te naknade?

"Taj pravilnik postoji godinama, ono što nam daju u saboru da ispunimo, mi ispunimo, a oni onda dalje rješavaju. Ja putujem nakon tri dana sabora. Sinovi su mi 24, 26, 35, 37, jesu odrasli, ali što, kad su nestašni onda su moji, a kad je u pitanju obitelj, onda nisu moji?".

Treba li mijenjati pravilnik?

"Vjerojatno da.

Jeste li vi dužnosnici odvojeni od stvarnog života, dobivate li kruha preko pogače?

"Vjerojatno po ovakvim pravilima da, ali određene stvari, budite uvjereni, ovo nije posao koji je jeftin, ni odlazak ni dolazak, ni odijevanje ni sve drugo što ide uz ovu dužnost koju čovjek ima. Pravilnik je takav i ja se nisam bavio zašto je to tako".

Pročitajte više