Đakovo na udaru prevaranata: "Ne javljajte se na ovaj broj, ode plaća i mirovina"

Foto: 123rf

BROJNI Đakovčani tvrde kako su imali više poziva s broja 021-214-900, na koji bi im se nakon javljanja oglašavali trgovci nudeći jastuke i parfeme, ili bi čuli glazbu i obavijest kako su peti, šesti ili sedmi u redu čekanja.

Neki od njih tvrde da im je s računa skinuta određena svota novca samo zbog toga što su se javili, piše Glas Slavonije.

Pozive su zaprimili registrirani korisnici kod različitih pružatelja telekomunikacijskih usluga, ali i oni neregistrirani.
 
“Kad ćete poslati parfeme, lažovi?” 
 
"Ne javljajte se na ovaj broj, ode plaća i mirovina", bila je vijest koja se proteklih dana proširila društvenim mrežama.
 
O broju se naveliko raspravlja i na internetskim forumima, gdje se spominje da je s istog broja zvala i medicinska ustanova za pregled krvnih žila. Neki od forumaša, pak, upozoravaju na to kako se ne može otkazati narudžba parfema jer se broj ne može nazvati.
 
Novinari Glasa Slavonije nazvali su broj 021-214-900, no dobili su samo govornu poruku: "Broj koji ste nazvali je nedostupan, poziv nije moguće ostvariti".
 
Koja je zapravo svrha poziva s broja koji dan poslije nije bio u funkciji, mnogi će korisnici možda otkriti tek kad im dođe telefonski račun.

Pročitajte više