ĐAPIĆ: Krajnje je vrijeme da se sigurnosni sustav u Hrvatskoj dovede u red

"Poziciju Hrvatske stranke prava (HSP) danas određuje vjerodostojnost i dosljednost, što nam otvara politički prostor za još uspješnije djelovanje", izjavio je danas na konferenciji za novinstvo u Dubrovniku predsjednik HSPa Anto Đapić.

Govoreći o trenutačnome političkm stanju u Hrvatskoj, Đapić je izrazio nezadovoljstvo odnosom prema Haaškome sudu, ističući da se "haaške optužnice i navodi iz njih prešućuju" te da se o njima "ne zauzima stajalište".

Predsjednik HSP-a ocijenio je i kako je "krajnje vrijeme da se sigurnosni sustav u Hrvatskoj dovede u red jer se potpuno raspao". Dodao je da se HSP zauzima za izgradnju države "u kojoj će svi imati jednaka prava, a ne države u kojoj će Vojislav Stanimirović biti u Hrvatskome saboru, a Mirko Norac u zatvoru".

Anto Đapić upozorio je i na teškoće prognanih Hrvata, od kojih je još oko 10.000 nezbrinuto, te je rekao da je potrebno donijeti novi zakon o privatizaciji budući da se ona provodi po starom modelu.

"Hrvatska stranka prava nezadovoljna je što Vlada nema snage raščistiti nepravilnosti i zagristi u jabuku koja se zove hrvatsko bankarstvo", istaknuo je Đapić, podsjećajući na HSP-ov prijedlog da se poništi prodaja Dubrovačke banke.

(Hina) xhšpa ysp

Pročitajte više