Đapić: Medved je vitez, heroj, čovjek koji je otvorio svoje srce dragovoljcima HOS-a

Screenshot: HRT

Anto Đapić, ratni načelnik Stožera HOS-a, kritizirao je gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu tijekom gostovanja u HTV-ovoj emisiji Studio 4. Đapić je stao u obranu HDZ-ovog ministra branitelja Tome Medveda, čiju je ostavku Penava danas zatražio.

Odluka vukovarskog Odbora za obilježavanje Dana sjećanja da će Kolonu sjećanja predvoditi pripadnici HOS-a izazvala je reakcije javnosti, kao i Penavina poruka da u Vukovar ne dolaze "svi oni koji imaju nešto protiv HOS-a". 

"Medved je vitez, istinski hrvatski branitelj i ministar, čovjek koji je otvorio svoje srce dragovoljcima HOS-a"

Đapić je političke događaje vezane uz obilježavanje Dana sjećanja nazvao štetnima i nepotrebnima, a Penavin poziv na ostavku Medveda tragikomičnim.

Među ostalim je Medveda nazvao vitezom, istinskim hrvatskim braniteljem i ministrom, čovjekom koji je potpuno otvorio vrata Ministarstva i svoje srce dragovoljcima HOS-a.

"Vukovar 18. studenog nije mjesto gdje će se politizirati i probati dobiti političke poene na hrvatskoj žrtvi. Nikakva vrsta podjela u Vukovaru nam apsolutno ne odgovara", kazao je Đapić tijekom javljanja iz Osijeka za Studio 4.

"Penava i Milanović imaju vrlo prisan i dobar odnos"

Đapić se osvrnuo na današnju izjavu predsjednika Zorana Milanovića da je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman zabranio HOS jer mu je skoro došao glave.

Đapić je komentirao da je odnos Domovinskog pokreta i šefa te stranke s Milanovićem vrlo prisan i dobar. "Smetaju im heroj, general, vitez i branitelj Medved i premijer Andrej Plenković", rekao je Đapić.

"Kolona sjećanja, pijetet prema vukovarskim žrtvama i Škabrnji ne smije nikad biti predmet najobičnije političke niske trgovine i pokušaja trženja političkim bodovima", kazao je Đapić u emisiji Studio 4.

Pročitajte više