Djeca su u posljednji tren napustila bus: "Nešto je eksplodiralo pa se zadimilo"

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

DANAS oko 12.30 zapalio se autobus pun djece na autocesti kod Grobnika u smjeru prema Rijeci. U požaru srećom nitko nije ozlijeđen.

Kako doznaje Index, autobusom su na turnir u Labinu putovali mladi nogometaši Nogometnog kluba Zmaj iz Makarske. Radi se o dječacima u dobi od 10, 11 godina. U autobusu je bilo njih 30-ak, dva trenera te vozač.

"Prvo smo čuli prasak. Jak prasak. Kao da je nešto eksplodiralo. Svi smo se pogledali. Nakon toga je počelo nešto smrdjeti i dimiti se. Vozač je naglo zakočio i počeo se derati da svi hitno trčimo van... Vikao je - bježite, skačite, ostavite sve što imate, samo što prije izađite!" ispričao je Indexu jedan od sudionika nesreće.

Djeca su u autobusu ostavila sve što su imala sa sobom i, sva sreća, na vrijeme napustila autobus.

Jer, kako nam kaže jedan od sudionika nesreće, samo 15-ak sekundi nakon što su svi napustili autobus i udaljili se 10-ak, 15-metara od njega, već je cijeli bio u plamenu.

Prema informacijama koje imamo, dječaci su zajedno s trenerima nakon toga otpješačili do prvog odmorišta, udaljenog oko kilometar od mjesta događaja.

Iz policije su ranije kazali kako se autobus zapalio u kretanju.

"U 12:25 policija zaprimila dojavu da se putnički autobus kod naplatne postaje Rijeka zapalio u kretanju. Nema ozlijeđenih, putnici su uspjeli izaći. Očevid je u tijeku i više informacija bit će poznato nakon njegovog dovršetka", rekli su Indexu iz primorsko-goranske policije.

Ako imate snimke ili fotografije incidenta, a na sigurnom ste, slobodno ih pošaljite na desk@index.hr.

Video: Makarska Danas

 

 

Pročitajte više