Djeca u Osijeku morala čekati na vađenje krvi jer u bolnici prednost imaju branitelji

Foto:Dubravka Petric/PIXSELL

Roditelji koji su u petak ujutro s djecom došli u laboratorij za vađenje krvi u Kliničkom bolničkom centru ostali su neugodno iznenađeni. Naime, iako su djeca tada imala termin, ispostavilo se da moraju čekati da vađenje krvi prvo obave - branitelji.

"Četvero djece je čekalo. Mi smo bili peti. Sestra je imala popis branitelja i prvo su oni morali. Njih pet, šest. I tek kad su oni završili, onda su djeca dobila priliku vaditi krv", ispričao je Telegramu ljutiti roditelj koji je želio ostati anoniman. On je u petak bolnicu došao s dvogodišnjim sinom.

Kazao je kako im je medicinska sestra objasnila da su branitelji na sistematskom te da će krv djeci izvaditi tek nakon što obrade njih. 

"Mislim da nisu krivi ni ta sestra niti ti branitelji koji su tamo došli, već sustav koji je tako složen da imaju pravo prednosti u svim, pa čak i na dječjim odjelima. Kako je krenulo, uskoro će i kreveti na pedijatriji biti rezervirani za branitelje", kazao je roditelj. 

Objasnio je za Telegram i da se u dječjem laboratoriju krv vadi od 7:15 do 10:00 sati te da osječki KBC ima više laboratorija za vađenje krvi opa mu nije jasno kako su branitelji u dječjem laboratoriju bili stavljeni u isti termin kad su bila naručena djeca.

"Čini da su ih gurnuli ovdje kako se nitko ne bi bunio. Da probaš branitelje progurati u normalnom laboratoriju ispred ljudi koji tamo čekaju dva sata, siguran sam da bi se netko pobunio", misli otac te dodaje da je zbog cijele situacije bilo neugodno i samim braniteljima.

"Djecu obrađujemo prve kad god je to moguće"

Iz KBC-a Osijek Telegramu nisu izravno odgovorili je li se incident dogodio, ali ga nisu ni demantirali. Tvrde tek kako im, u dogovoru s njihovim koordinatorom, svaki dan dolazi pet do deset branitelja na sistematski pregled, ali da oni nemaju prednost pred ostalim pacijentima.

"U Kliničkom bolničkom centru Osijek, kada god je to moguće, dječja populacija bude prioritetno obrađena", odgovaraju iz KBC-a Osijek.

KBC Osijek vodi HDZ-ov ravnatelj dr. Željko Zubčić uz kojeg se već vezalo nekoliko skandala, poput jadnih obroka u bolnici koja inače kupuje najskuplje meso i začine, ili angažman bivše glavne savjetnice u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Sanda Pašuld koja je prije odlaska na tu funkciju dvije godine zastupala osječku Bolnicu u sudskim sporovima zaradivši više od pola milijun tadašnjih kuna, iako je bolnica cijelo to vrijeme u pravnoj službi imala troje radnika. 

Zubčić je nedavno pravomoćno osuđen za klevetu kolegice, liječnice Marinele Rosso.

Pročitajte više