Dječak iz SAD-a izvrnuo gležanj na traci za trčanje, umro od bakterije koja jede meso

Foto: GoFundMe/Megan Brown

11-GODIŠNJI Jesse Brown se nakon naizgled benigne ozljede gležnja zarazio opasnim bakterijama i preminuo. "Noga mu je nekoliko dana nakon što je ozlijedio gležanj na traci za trčanje i nekoliko tjedana nakon što se možda ogrebao prilikom vježbanja bila puna ljubičastih i crvenih mrlja koje nalikuju na masnice", rekla je u srijedu za Fox 35 njegova sestrična Megan Brown.

Fox 35 je izvijestio kako su ga hitno prebacili na intenzivnu njegu i da mu je prvo dijagnosticirana infekcija streptokokom skupine A, a zatim bakterijama koje jedu meso. Nakon toga je dječaku natekao mozak te je preminuo.

"Ovu vrstu infekcije mogu dobiti i djeca i odrasli"

Brownovi roditelji su 10 godina pokušavali dobiti dijete te su, kada se rodio Jesse, za njega rekli da je njihovo čudo od djeteta. Liječnik Alan Cross, specijalist za zarazne bolesti bolnice Sveučilišta Maryland, rekao je novinarima kako streptokok može uzrokovati "vrlo brzu infekciju i postati toksičan".

"Ovu vrstu infekcije mogu dobiti i djeca i odrasli nakon pojave rana ili ogrebotina. Bitno je da pravilno očistite ranu i pratite što se zbiva", kazao je Cross, a prenosi The New York Post. Naime, Jesse je zbog ozljede gležnja nosio posebnu vrstu ortopedskog pomagala te obitelj nije na vrijeme shvatila koliko je infekcija postala problematična.

Pročitajte više