Dječak (9) trenirao u Brazilu za moto utrku. Pao s motora, ozljedio glavu i preminuo

Screenshot: YouTube/Campeones TV

U Brazilu je u ponedjeljak preminuo devetogodišnji dječak s obećavajućom karijerom u motociklističkim utrkama, samo nekoliko dana nakon sudara tijekom treninga. 

Lorenzo Somaschini je pao s motora tijekom treninga na stazi Interlagos u Sao Paulu, rekao je organizator događaja SuperBike Brasil. Somaschini, rodom iz Argentine, pretrpio je ozbiljne ozljede te je prevezen u bolnicu Geral da Pedreira. U subotu mu se stanje pogoršalo te je hitno prebačen u bolnicu Albert Einstein, gdje je i preminuo, piše Daily Mail. 

"Moj tata je vozio motor. Kad sam imao dvije godine odvezao me njime u supermarket i to mi se počelo sviđati"

Dječak se pripremao za svoju prvu međunarodnu utrku u Brazilu kada je pao na najsporijem zavoju na stazi Formule 1. Njegov trener Diego Pierluigi navodi da je u trenutku nesreće vozio 40 km/h. "Radilo se o sporom padu, ali je bio u takvom položaju da je zadobio ozljede glave", kazao je Pierluigi za Reuters. 

Somaschini je debitirao u travnju na kupu za juniore u Argenitini, vozeći Hondu CB250 Twister. Samo nekoliko dana prije utrke, Somaschini je za novine La Capital rekao da se zainteresirao za ovaj sport kad je imao dvije godine. 

"Moj tata je vozio motor. Kad sam imao dvije godine odvezao me njime u supermarket i to mi se počelo sviđati. Moj cilj je doći do MotoGP-a", kazao je tada Somaschini. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.