Dječak iz Kr. Toplica ušao s maskom u novu školu. Otac: Glavno je da pohađa nastavu

Foto: Željko Hladika/PIXSELL

OSNOVNOŠKOLAC iz Zagorja koji je od početka ove školske godine odbijao nositi zaštitnu masku u Osnovnoj školi Krapinske Toplice od danas je učenik Područne škole Dubrovčan, u koju je ušao s maskom.

Taj je učenik na zahtjev roditelja ispisan iz Osnovne škole Krapinske Toplice, koju nije pohađao od početka ove školske godine jer u zajedničkom prostoru nije želio nositi zaštitnu masku.

Sada je učenik osmog razreda Područne škole Dubrovčan, a ravnateljica matične Osnovne škole Veliko Trgovišće Diana Duk Petek izjavila je Hini da je dječak u školu ušao s maskom te normalno pohađa nastavu.

Ravnateljica: Roditelji nisu imali primjedbe na to da im sin nosi masku u školi

"Nadam se da će dijete uspješno završiti osmi razred, a što se tiče zaostataka koje ima, pojačano će se s njim raditi da sve nadoknadi", kazala je Duk Petek. Dodala je da je ranije razgovarala s njegovim roditeljima, ali i danas, te ih je upozorila da će i njihov sin morati nositi masku, kao i ostali učenici škole.

"Roditelji na to nisu imali primjedbe", rekla je ravnateljica, a nije htjela komentirati to što roditelji nisu željeli da im sin s maskom ulazi u OŠ Krapinske Toplice. Naglasila je da se u novoj školi učenik pridržava svih mjera, da nema nikakvih problema te ne očekuje da će ih i biti.

Otac: Glavno je da dijete ide u školu

Da učenik od danas pohađa područnu školu u Dubrovčanu, potvrdio je i njegov otac, ističući da je najvažnije da dijete ide u školu.

"Važno je da je u školi. Promijenio je sredinu, i sad je u onoj koja mu odgovara", rekao je.

Na više puta postavljeno pitanje kako to da njegov sin sada nosi masku, a prije je to bio osnovni problem, zbog kojega danima nije pohađao nastavu u školi u Krapinskim Toplicama, samo je kratko odgovorio da je glavno da njegovo dijete ide u školu.

Pročitajte više