Dječak koji muca zvijezda Demokratske konvencije, ispričao kako mu je Biden pomogao

Screenshot: YouTube

NAJUPEČATLJIVIJA scena zadnje večeri Demokratske nacionalne konvencije nije bio nastup političara ili holivudske zvijezde nego govor trinaestogodišnjeg dječaka kojem Joe Biden pomaže da prevlada mucanje.

Trinaestogodišnji Brayden Harrington poručio je u emotivnoj videoporuci da je Bidena upoznao na predizbornom skupu u New Hampshireu početkom godine.

"Bez njega vam danas ne bih govorio", kazao je nasmiješeni dječak.

"Kazao mi je da smo članovi istoga kluba. Mi mucamo. Bilo je nevjerojatno čuti da je netko poput mene postao potpredsjednik", kazao je Brayden.

Sedamdesetsedmogodišnji Biden kao dijete jako je mucao zbog čega su mu se okrutno izrugivali. 

Biden ponekad u sklopu kampanje govori o svome naporu da prevlada mucanje, o tome kako je naglas čitao knjige irskih pjesnika i noću vježbao izgovor sa svjetiljkom uperenom o ogledalo.

Brayden je ispripovijedao da mu je Biden pričao o pjesmama koje je čitao naglas i pokazao mu kako označuje svoje govore kako bi ih lakše izrekao.

"Ja sam samo obični dječak, a Biden mi je u kratkom vremenu usadio samopouzdanje u nečemu što me mučilo cijeloga života", rekao je.

"Joeu Bidenu je stalo do mene. Zamislite što može učiniti za sve nas", poručio je Brayden.

Braydena su zbog hrabrosti da javno nastupi kasnije pohvalili brojni korisnici društvenih mreža, a jedna je pohvala stigla i sa suprotne strane političkog spektra. Savjetnica američkog predsjednika Trumpa Kellyanne Conway objavila je na Twitteru: "To je pravi put, Braydene."

"Mogu me nazvati"

U videu o Bidenovom životnom putu, koji je emitiran prije no što je prihvatio demokratsku predsjedničku nominaciju u četvrtak navečer, spominje se njegov problem s mucanjem u mladosti, koji je bio vidljiv i nekoliko puta tijekom demokratskih debata.

Biden je u intervjuu za časopis The Atlantic rekao da još uvijek ponekad muca, što možda i objašnjava poneke njegove gafove. A kad negdje upozna osobu koja muca, često joj da svoj privatan broj telefona. 

"Mogu me nazvati", rekao je Biden. 

Pročitajte više