Dječak u Škotskoj pomogao pri spašavanju majke. Spasioci: Treba mu dati medalju

Screenshot: Oban Mountain Rescue Team

DESETOGODIŠNJI dječak koji je pomogao vlastima pri spašavanju majke koja je pala u provaliju tijekom planinarenja zaslužuje medalju, rekli su spasioci.

Spasilačka služba planine Oban pohvalila je postupke dječaka koji je nakon ozbiljnog pada njegove majke uspio doći do nje i paziti na nju sve dok nije stigla pomoć.

Krivo su skrenuli

Dječak, njegovi roditelji i još dvoje djece u dobi od pet i devet godina krivo su skrenuli dok su se u ponedjeljak spuštali s planine visoke oko 1000 metara i završili su na vrlo strmom terenu, piše The Guardian.

Majka je u jednom trenutku pala u provaliju. Njen sin se uspio spustiti do nje i pomoću mobitela nazvati pomoć.

Spasilačka služba planine Oban pohvalila je malenog heroja na svojoj Facebook stranici.

"Dječak je cijelo vrijeme razgovarao sa svojom majkom, uvjeravajući je da pomoć stiže i pokušavajući je održati svjesnom. Trebalo nam je oko 30 minuta da se popnemo na mjesto nesreće i postavimo osnovni sigurnosni sustav. Cijelo to vrijeme momak je razgovarao sa svojom mamom", napisala je spasilačka služba.

“Bio je nevjerojatan“

Spasioci su dječakovu majku helikopterom prevezli u bolnicu u Glasgowu. Liječnici kažu da se dobro oporavlja.

"Ovaj hrabri dječak trebao bi dobiti medalju ili nagradu za to što je učinio. Bilo je teško doći do majke i paziti na nju, razgovarati s policijom i ostati staložen. Bio je nevjerojatan", poručili su iz spasilačke službe.

Pročitajte više