Djecu pretraživali na treningu Vatrenih: "Pregledavali su ih kao kriminalce"

U OMIŠU je danas održan trening Hrvatske nogometne reprezentacija na stadionu na Ribnjaku.

Iako je uoči i tijekom treninga padala snažna kiša, Vatrene su došli pogledati brojni obožavatelji među kojima je, javlja Dalmacija Danas, bilo najviše djece.

No zaštitari su, vjerojatno po nečijem nalogu zbog tenzija koje vladaju kod dijela navijača u Dalmaciji vezano uz reprezentaciju i HNS, detaljno pregledavali i djecu. Osim toga, mališanima koji su stigli na trening prvo nisu dali unijeti ni kišobrane, da bi tek kasnije došlo do promjene te odluke. 

Među roditeljima koji su svoju djecu poslali da gledaju Vatrene je i Omišanka Danica Sičić. Ona je ogorčena na organizatore zbog tretmana prema djeci.

Opisala je svoje iskustvo u Facebook statusu, čije je prenošenje dopustila.

Majka djeteta: Sram ih može biti!

“S obzirom na iskustvo koje sam danas doživjela u Omišu, vezano uz trening Hrvatske nogometne reprezentacije u Omišu, mogu samo reći da sam duboko razočarana i povrijeđena stvarima koje su se događali uoči i za vrijeme treninga Vatrenih. Sramotno postupanje prema djeci bilo je ispod svakog moguće nivoa. Kao da je nekim ljudima isključivi cilj zaraditi plaću, a ne pogledati stvari očima čovjeka. Naime, osiguranje nije htjelo puštati djecu s kišobranima da se dive svojim junacima, hrvatskim reprezentativcima. Oni su sanjali ovaj trenutak, a u Omišu je padala jaka kiša i morali su doći s kišobranima. Zar su naša djeca huligani pa se s njima tako mora postupiti?

Djeci do 13 godina pregledavali su torbe. Sram ih može biti! Neka se srame zaštitari ili oni koji su im dali takve naredbe. Zar HNS misli da će naša djeca nekoga napadati? Trebali su valjda djecu okrenuti naglavačke da shvate nisu naoružana! Čujem da su neka djeca i plakala zbog ovakvog postupanja. Jesu li se dječje suze morale proliti zbog nekoliko pametnjakovića? U što mogu vjerovati djeca koja su ovo danas doživjela? Sutra će biti prvi u redu za Irsku. Od praznika nogometa napravili ste ruglo! Oni su samo djeca”, napisala je uzrujana Omišanka.

Da je njena priča točna, dokazuju fotografije koje je Dalmacija Danas snimila ispred stadiona. Na tim se fotografijama vide i djeca mlađa od 13 godina kako čekaju pregled, a vidi se i hrpa kišobrana na podu koje su očito morali ostaviti po nalogu zaštitara.

Tek kada je počeo trening, netko od organizatora je uvidio što djeca trpe zbog rigoroznih mjera, ali i da je dio djece odlučio razočarano poći kući pa je svima dopušten ulaz na stadion s kišobranima. 
 

Pročitajte više