Djelatnik Hitne tvrdi da je Beroš znao za starice u istom krevetu. Reagirao ministar

Foto: Hina, N1

MEDICINSKI tehničar Hitne pomoći Tomislav Petrušić je u Točki na tjedan N1 televizije govorio o stanju u hrvatskom zdravstvu. Osvrnuo se na slučaj iz Opće bolnice Sisak, kad su dvije pacijentice smještene na isti krevet, i prijavu protiv osobe koja je taj slučaj iznijela u javnost.

"Mogu zaključiti da je ministar postao jako bahat i da se služi zastrašivanjem, prvenstveno djelatnika. To je žalosno, a čini mi se da će ministar s ravnateljima nekih bolnica koji ne rade dobro svoj posao - potonuti", rekao je. Smatra da upravo ovaj slučaj dokazuje kako se ministru zdravstva Viliju Berošu ne može vjerovati. Naime, on je ustvrdio kako je fotografija dvije starice na istom krevetu poslana Županiji, a dan poslije i Berošu te da je Beroš reagirao tek nakon što sve je izašlo u javnost, a to je oko 72 sata nakon što je i on dobio fotografiju.

Nedugo nakon njegovog gostovanja na N1 stigla je reakcija iz Ministarstva zdravstva,

"Ministarstvo zdravstva postupa po svakoj dojavi o nepravilnostima u zdravstvenom sustavu kako je i učinjeno i u slučaju OB Sisak. Po zaprimanju očitovanja bolnice ili dopisa koje je potrebno dostaviti službenim putem na dostupne adrese na internetskoj stranici Ministarstva zdravstva, zdravstvena inspekcija postupa sukladno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti", stoji u reagiranju, no ne navodi se kada su oni ili ministar Beroš dobili fotografiju.

"I Beroš i Županija i ravnatelj su znali za sliku"

"Fotografija je dan poslije došla do Županije koja je tražila obrazloženje što je on napravio, što znači da je ravnatelj bio upoznat s tim. Dan poslije isti izvor poslao je nama i ministru Berošu preko Vibera. Ministar je bio dva dana nakon slučaja upoznat sa slučajem, dakle ministar je za njega znao", komentirao je Petrušić i zaključio kako je Beroš znao za slučaj prije nego što je on izašao u medije.

Petrušić ne vjeruje da bi ministar reagirao u slučaju da sporna fotografija nije objavljena u medijima. "Nakon naše objave odmah se oglasio i premijer, a ministar Beroš se pravio kao da je vidi prvi put", istaknuo je. Ukazao je na izjave ravnatelja bolnice Tomislava Dujmenovića koji je uvjeravao javnost da su obje pacijentice dobro, iako je jedna od njih već preminula.

Podsjetimo, šef sisačke bolnice je HDZ-ovac Tomislav Dujmenović.

Pročitajte više