Đelo Hadžiselimović opet krivo odabrao pa zbog sex-shopa ostao bez dijela plaće

ĐELO HADŽISELIMOVIĆ, jedan od urednika na HTV-u, ponovno je krivo odabrao pa je to rezultiralo smanjenjem njegove plaće i javnom isprikom zbog emitiranja spornog sadržaja sa scenama iz sex-shopa u jutarnjem terminu.

Naime, nakon što je u kolovozu Hadžiselimovićevim "odabirom" u terminu od 20.05 sati na HTV-u prikazana druge epizoda BBC-jeve dokumentarne serije "Istina o hrani", u kojoj je demonstrirano gutanje sperme, čime je Ured pravobraniteljice za djecu ostao šokiran, HTV je isti ured uspio zgroziti još jednom.

Tako je 1. prosinca, u 10.15 sati, emitirana prva epizoda dokumentarnog serijala "Putovanje onkraj ulice: Le Marais", u kojoj su sporne scene snimljene u sex-shopu. I u ovom slučaju je Ured pravobraniteljice za djecu poslao prijavu Vijeću za elektroničke medije.

HTV preplavljen mailovima

Podsjetimo, na "sporne scene" u dokumentarcu je upozorila građanska inicijativa "Zaštitimo djecu od nepristojne televizije", koju su neki od roditelja oformili uz potporu katoličkog tjednika Glas Koncila. Do 16. prosinca je peticiju potpisalo više od 3.200 osoba koje podupiru inicijativu. Njihovi potpisi su poslani glavnom ravnatelju HTV-a Vanji Sutliću, direktoru programa Domagoju Buriću te pravobraniteljici za djecu Mili Jelavić.

HTV je u 12. prosinca, u svojoj emisiji "Iza ekrana", putem glasnogovornika Janoša Roemera, javno izrazio ispriku te potvrdio kako je dokumentarna emisija "Putovanje onkraj ulice: Le Marais" bila emitirana u neprimjerenom terminu te kako će protiv urednika Đele Hadžiselimovića biti proveden stegovni postupak. Roemer je tijekom javne isprike rekao i kako je HTV preplavljen mailovima onih koji su podržali inicijativu.

Žalili se i na film "Istina o Jane"

Inicijativa "Zaštitimo djecu od nepristojne televizije" žalila se i na film "Istina o Jane", koji je 1. prosinca u 12.10 sati emitiran na drugom programu HTV-a. HTV je i u ovom slučaju pokrenuo internu istragu, ali u filmu nisu pronašli "nikakav sporan sadržaj".

Podsjetimo, riječ je o filmu u kojem mlada djevojka odluči roditeljima priznati da je lezbijka, što je uzbunilo pokretače inicijative.

I.M.
Foto: Filmski.net 

Pročitajte više