Djevojčica (11) umrla na letu iz Istanbula za New York

Ilustracija: EPA

11-GODIŠNJA djevojčica je umrla nakon što joj je u nedjelju pozlilo na letu iz Istanbula za New York. U zrakoplovu se nalazio liječnik koji joj je pružio prvu pomoć, a avion je hitno sletio u Budimpeštu u Mađarskoj, gdje je čekao vozilo Hitne pomoći, no curici nije bilo spasa.  

Djevojčici čiji identitet nije objavljen je pozlilo dok je let Turkish Airlinesa bio na putu za SAD, stoji u priopćenju zrakoplovne kompanije. "Naše osoblje zatražilo je preko razglasa pomoć svih liječnika u zrakoplovu, a kapetan je odmah preusmjerio avion u Budimpeštu", priopćio je zrakoplovni prijevoznik, a prenosi NBC News

"Unatoč brzoj i stručnoj intervenciji, nisu je, nažalost, uspjeli spasiti" 

Liječnik koji je bio među putnicima pružio je pomoć djevojčici dok se posada spremala za hitno slijetanje u zračnu luku Ferenc Liszt u Budimpešti. Nakon što je zrakoplov sletio, timovi Hitne pomoći su ušli u avion kako bi pružili pomoć djevojčici, navodi Turkish Airlines. "Unatoč brzoj i stručnoj intervenciji, nisu je, nažalost, uspjeli spasiti", rekli su. 

Rodbina djevojčice je napustila zrakoplov u Budimpešti. Let se nekoliko sati kasnije nastavio planiranom rutom i avion je sletio u New York s kašnjenjem od 4 i pol sata. Zasad nije poznato je li djevojčica imala tursko ili američko državljanstvo. 

Pročitajte više