Djevojčica (15) iz Engleske umrla od covida na dan kada je trebala dobiti cjepivo

Foto: Obiteljska fotografija

15-GODIŠNJA djevojka koja je bila pozitivna na covid-19 umrla je na dan kada je trebala primiti cjepivo, rekla je njezina obitelj.

Jorja Halliday iz Portsmoutha umrla je u utorak u bolnici, četiri dana nakon što je dobila pozitivan nalaz na koronavirus, piše The Guardian.

Njezina majka, Tracey Halliday (40), kazala je da je Jorja bila "djevojka puna ljubavi" s puno prijatelja, talentirana za kickbox i ambiciozna glazbenica.

Nije imala drugih zdravstvenih problema

"Bila je vrlo aktivna, voljela je izlaziti i provoditi vrijeme sa svojim prijateljima, braćom i sestrama. Odrasla je u prekrasnu mladu damu, koja uvijek želi pomoći drugima i uvijek je tu za sve ljude oko sebe. Srce mi je slomljeno, djeca bi trebala nadživjeti roditelje. To je nešto što ne mogu podnijeti", kazala je njezina majka.

Dodala je da Jorja nije imala drugih zdravstvenih problema i da je otišla na PCR test nakon što je dobila simptome slične gripi. U nedjelju je počela gubiti apetit, a do ponedjeljka uopće nije mogla jesti jer ju je jako boljelo grlo.

"Shvatili su koliko je situacija bila ozbiljna"

Liječnik je prepisao Tracey Halliday antibiotike, ali se njeno stanje pogoršalo. Nakon pregleda je ustanovljeno da joj je broj otkucaja srca dvostruko veći nego što bi trebao biti te je prevezena u bolnicu.

"Shvatili su koliko je situacija bila ozbiljna. Dozvolili su mi da je zagrlim, držim za ruku i sve ostalo. Ne mogu shvatiti da se sve ovo dogodilo. Cijelo sam vrijeme bila s njom. Pokušali su je staviti na respirator, ali se njeni otkucaji srca nisu stabilizirali, tako da joj srce nije moglo podnijeti taj napor. Napravili su sve što su mogli, ali je nisu mogli spasiti", rekla je majka.

Preliminarni rezultati su pokazali da je Jorja tijekom covida razvila miokarditis, upalu srca uzrokovanu virusom. Tracey Halliday je kazala da je njena kći u utorak bila naručena za cijepljenje protiv covida te da je umrla na dan kada je zapravo trebala primiti cjepivo.

Pročitajte više