Djevojčica nestala na kampiranju u SAD-u, nađen samo bicikl. Vjeruje se da je oteta

Foto: Twitter

DEVETOGODIŠNJA Charlotte Sena posljednji je put viđena u subotu oko 18:15 po lokalnom vremenu u Moreau Lake State Parku, koji se nalazi 80 kilometara sjeverno od Albanyja, glavnog grada savezne države New York. Nestala djevojčica je ondje kampirala sa svojom obitelji, piše Sky News.

Njezina teta pozvala je ljude da se "nastave moliti" za devetogodišnjakinju dok policija nastavlja potragu. Objavila je i video na TikToku pozivajući javnost na podršku i informacije o navodnoj otmici. "U ovom trenutku nemamo informacija koje možemo podijeliti, ali ako možete nastaviti dijeliti njezinu fotografiju i moliti se, to je zaista najbolje što naša obitelj može tražiti u ovom trenutku", poručila je.

"Ako išta znate, obratite se policiji države New York, kao i ako poznajete nekoga tko živi u blizini. Svaka informacija bi pomogla u njihovoj istrazi", dodala je. Policija vjeruje da je Charlotte odvedena pod okolnostima koje znače da je u "neposrednoj opasnosti od ozbiljne ozljede i/ili smrti". Jučer ujutro su aktivirali Amber-alert zbog "otmice djeteta". 

Pronađen je bicikl

Djevojčica je u trenutku nestanka nosila narančastu Pokemon majicu kratkih rukava, tamnoplave hlače, crne kroksice i sivu biciklističku kacigu. "Samo želimo da se sigurno vrati kući. Niti jedna informacija nije nevažna, nazovite ako išta znate", priopćila je obitelj. 

Gotovo 200 ljudi je angažirano u potrazi, koja uključuje potražne pse, dva drona, čamce i šest timova za podvodno spašavanje, navela je guvernerka Kathy Hochul. Istaknula je kako su Charlotte i njezina obitelj kampirali samo 15 minuta od mjesta gdje su ona i njezine sestre odrasle. 

Hochul je kazala kako se djevojčica biciklom vozila po parku s obiteljskim prijateljima kad je rekla da želi sama napraviti još jedan krug. Nakon što se u sljedećih 15 minuta nije vratila, njezini roditelji i obližnji kamperi počeli su pretraživati područje. U 18:45 pronađen je bicikl koji je vozila Charlotte.

Pročitajte više