Djevojčica koja je izbjegla nalet Šemperova auta: Potrčala sam, on je udario dječaka

Screenshot: Nova TV

PREDSTOJNIK Ureda potpredsjednice vlade Anje Šimprage Dalibor Šemper u istražnom zatvoru provest će 30 dana. Pod utjecajem alkohola skrivio je prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen 10-godišnji dječak. Nije se zaustavio i pomogao dječaku.

Šempera očekuje razrješenje s dužnosti, a pred kamere Dnevnika Nove TV stali su i svjedoci nesreće. S dječakom su uz kolnik hodale još dvije djevojčice, a danas opisuju kako je sve izgledalo.

"Potrčala sam, vrištala sam i plakala"

"Mi smo se samo igrali na nekoj livadi i on je naletio. Potrčala sam se skloniti, njegova sestra nije bila udarena, samo je dječak bio udaren, ona je počela vrištati i plakati kao i ja. Ja sam ga vidjela par sekundi prije nego je udario tog dječaka", kazala je Aleksandra i dodala kako ih vozač nije ni pogledao ni pitao trebaju li pomoć.

Obitelj je bila udaljena tek oko 100 metara od djece pa je čula i udarac.

"Noge su mi se odsjekle tako da... Jedva sam i došao tamo. Njegov tata ga je uzeo, okrenuo na bok, držao za glavicu i tako smo ga držali dok nije došla hitna", ispričao je Aleksandrin otac.

Dječak ima prijelome nogu i ruke, operiran je i izvan životne opasnosti. Za volanom automobila bio je Dalibor Šemper. Nije se zaustavio ni pružio pomoć iako je to mogao učiniti, kaže policija. Na kraju su ga sustigla četvorica Sinjana.

"Oni su išli automobilom iza vozača i oni su ga nakon nekog vremena prestigli i zaustavili", kazala je Maja Brozičević iz policije.

"Iznio je cjelovitu obranu"

U istražnom zatvoru provest će mjesec dana.

"Ima on pravo žalbe i državno odvjetništvo u roku 3 dana", kazala je Elma Kaleb Mamić, sutkinja Županijskog suda u Karlovcu.

Obranu Dalibora Šempera preuzet će Veljko Miljević.

"Meni nije bilo veliko iznenađenje da je određen istražni zatvor. Obaviješten sam da je on iznio cjelovitu obranu, inzistirao da iznese aktivnu obranu i da je ispričao sve okolnosti djela kako ih je on doživio i kako ih on pamti", kazao je Miljević.

Zbog nepružanja pomoći Šemper bi mogao dobiti i do 3 godine zatvora, a zbog izazivanja prometne nesreće - maksimalno pet.

Pročitajte više