Djevojčica je ovo nacrtala u školi u Rusiji. Završila je u domu, ocu prijeti zatvor

Foto: Twitter

RUSKOM samohranom ocu oduzeli su kćer i smjestili je u dom nakon što je nacrtala antiratnu sliku na satu likovnog, prenosi Business Insider.

Aleksej Moskalev iz grada Jefremova u ruskoj regiji Tula optužen je za diskreditaciju vojske u prosincu, nakon što je njegova kći Maša nacrtala crtež protiv rata u školi, izvijestio je nezavisni ruski medij Meduza.

Učiteljica je u travnju prošle godine učenicima šestog razreda rekla da nacrtaju nešto u znak podrške ruskoj akciji u Ukrajini.

Maša je nacrtala rusku zastavu uz natpis "Ne ratu". Uz rusku nacrtala je i ukrajinsku zastavu uz koju je pisalo "Slava Ukrajini". Na crtežu se također nalazila i žena s djetetom prema kojoj padaju rakete.

Nakon što je učiteljica prijavila crtež ravnatelju, njen otac je u više navrata pozivan na razgovor u FSB.

Moskalev je prepričao da su mu FSB-ovci tri i pol sata govorili da ne odgaja kćer pravilno.

"Rekli su mi da će mi je oduzeti te da ću u zatvor", prepričao je za Meduzu.

Nekoliko mjeseci kasnije, 30.12., pretražen je njegov dom. Tada su odveli i djevojčicu u dom.

Moskalevljev odvjetnik kazao je kako je tijekom ispitivanja rečeno da je djevojčica ostavljala antiratne poruke i na društvenoj mreži VKontakte.

Optužen je zbog diksreditiranja ruske vojske.

Moskalev je nekoliko dana kasnije uspio vratiti Mašu iz dječjeg centra i oboje su u međuvremenu napustili grad, izvještava Meduza. Nije jasno gdje je obitelj sada, ali ako bude osuđen, Moskalev se suočava s kaznom do tri godine zatvora, izvijestio je list.

Njegov odvjetnik kazao je kako će se potruditi da čovjek izbjegne zatvor. No, dodaje, ako tužitelj bude tvrdoglav, može godinama zaglaviti u zatvoru. U tom slučaju djevojčica bi mogla završiti u domu za nezbrinutu djecu.

Pročitajte više