Djevojčica tek u svojoj 10. godini prvi puta pojela hranu kroz usta

DESETOGODIŠNJA Britanka Tia-Mae cijeli se život hranila preko infuzije i odbijala je uzimati hranu na uobičajen način, a njezini roditelji su se nemalo iznenadili kada je djevojčica po prvi puta uzela žličicu i pojela jogurt.

Djevojčica se rodila tri mjeseca prerano i s velikim razmakom između jednjaka i želuca, tako da je prvu godinu života provela uglavnom u bolnici. Usprkos tome stručnjaci nisu mogli pronaći logično rješenje što ona nije mogla konzumirati hranu kroz usta čak deset godina. Taj problem pokušalo je riješiti nekoliko eksperata, a obitelj ju je poslala i u specijaliziranu kliniku u Švicarskoj gdje su joj, čini se, otvorili apetit, piše Daily Mail.

"Lijepo ju je vidjeti kako jede"

"Lijepo ju je vidjeti kako jede", ponosno je rekla njezina majka Sue McCarthy koja se nada da djevojčici uskoro neće biti potrebna niti infuzija koju dobiva navečer. "Sada možemo ići van na večeru. Samo joj ponesem malu posudu s juhom i ona sjedi i jede s nama", kazala je majka te dodala kako malena voli i sladoled.

Obitelj se ne može načuditi ovoj promjeni, a često se sjete i kako su je još za prošli Božić hranili samo s malo jogurta, a sada već sama jede toliko hrane. Ovakve priče zaista dokazuju kako nikada ne treba gubiti nadu u poboljšanje, a obitelj ove djevojčice to može i posvjedočiti.

I.Kri.
Foto: Daily Mail

Pročitajte više