Djevojčice u SAD-u htjele zaklati učenike i piti im krv. Kažu da "štuju sotonu"

Screenshot: Google Street View

DVIJE učenice viših razreda osnovne škole u SAD-u došle su u svoju školu s mesarskim noževima i planirale zaklati "što je više učenika moguće", piti im krv i razbacati njihova tijela na ulazu u školu. Policija kaže da su se djevojčice same opisale kao "štovateljice sotone". 

Ovo možda zvuči kao zaplet horor filma ili podvala, a ne stvaran događaj, piše Vice News, ali zaista se dogodilo, a policija okruga Bartow na Floridi ističe kako "ne misli da je ovo šala".

"Vjerujem da su ove dvije djevojčice ozbiljno sjele i planirale nanijeti ozbiljne ozljede drugim učenicima u školi", rekao je jučer šef policije Bartowa Joe Halla na konferenciji za tisak.

Htjele su raskomadati druge učenike i piti im krv?

Dvije djevojčice,11-godišnjakinja i 12-godišnjakinja, navodno su upozorile svog kolegu ili kolegicu iz razreda da "će se nešto loše dogoditi", što je on ili ona prenio učitelju, koji je pak upozorio ravnatelja, javlja Buzzfeed News. Kada se 11-godišnjakinja nije iza velikog odmora vratila na nastavu, uprava ju je počela tražiti.

Našli su je, zajedno s 12-godišnjakinjom, kako se skrivaju u zahodu škole s "nekakvim kaležom", rekla je policija. Kada su ih odveli kod ravnatelja, gdje su im naredili da isprazne džepove, pronašli su kod njih nekoliko noževa. Tada su djevojčice priznale ravnatelju da su planirale ubiti što više učenika mogu, na što je on pozvao policiju.

Policija je uhitila djevojčice, a one su im u postaji priznale da su "štovateljice sotone" i da su "htjele piti krv i možda jesti meso" svojih žrtava. Navodno su ovaj nevjerojatni zločin planirale danima, razmjenjujući preko mobitela poruke o tome kako će "ostaviti dijelove tijela" na ulazu u školu, a potom se ubiti. 

Policajaci su u domu 12-godišnjakinje pronašli i rukom nacrtanu kartu kampusa škole na kojoj je bila zapisana poruka: "Idi ubiti u zahodu."

Djevojčice su optužene za zavjeru za izvršenje ubojstva, posjedovanje oružja u prostoru škole i ometanje nastave. Ako im se bude sudilo, mogle bi dobiti doživotni zatvor, rekao je šef policije.

Pročitajte više