KORONAVIRUS NA ADRIA TOURU

Đoković i njegova supruga pozitivni na koronu

Foto: Mario Ćužić/HTS

NOVAK ĐOKOVIĆ pozitivan je na koronavirus nakon što je testiran u Beogradu. Kako je potvrđeno u priopćenju iz njegovog tima, i on i supruga su pozitivni, dok su djeca dobila negativan rezultat. Dodaju kako nemaju simptome.

"Čim smo stigli u Beograd, išli smo se testirati. Moj test je pozitivan, i Jelenin, dok su djeca dobila negativan nalaz. Sve što smo učinili proteklog mjeseca napravili smo s iskrenim namjerama i čistog srca", stoji u priopćenju Novaka Đokovića.

"Jako mi je žao za svaki pojedini slučaj infekcije"

"Naš turnir je bio humanitarnog karaktera s idejom da pomognemo tenisačima iz regiije, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode i na taj način lakše prebrode ovaj težak period.

U isto vrijeme, htjeli smo poslati poruke solidarnosti i poštovanja, fair playa. Cilj je bio i pomoći dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija. Drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi.

Organizirali smo turnir u trenutku kada je virus oslabio, vjerujući da su se ostvarili svi uvjeti za održavanje. Nažalost, virus je još uvijek prisutan. To je naša nova realnost s kojom se borimo i moramo s njom živjeti.

Nadam se da ćemo s vremenom moći nastaviti živjeti onako kako smo živjeli prije.

Jako mi je žao za svaki pojedini slučaj infekcije. Nadam se da se neće nikome zakomplicirati zdravstvena situacija i da će svi biti dobro", stoji u priopćenju.

Za pet dana će se opet testirati

Đoković je poručio da će ostati u samoizolaciji idućih 14 dana te da će se kroz pet dana ponovno testirati.

Nakon što se u nedjelju koronavirus pojavio na Adria Touru u Zadru, najbolji svjetski tenisač odmah je otišao u Srbiju, gdje je s obitelji obavio testove.

S Đokovićem je na turniru u Zadru u kontaktu bio i premijer Andrej Plenković. On se jučer testirao i test je bio negativan.

Tko je sve zaražen?

Podsjetimo, revijalni turnir u Zadru je prekinut nakon što je Bugarin Grigor Dimitrov bio pozitivan na koronavirus. 

Sinoć je testirano 22 ljudi, među kojima i tenisači, a utvrđeno je da je pozitivno još troje ljudi, među kojima je i hrvatski tenisač Borna Ćorić.

Uz Ćorića, pozitivni su Marko Panichi, kondicijski trener Novaka Đokovića, i Christian Groh, trener Grigora Dimitrova. Među tenisačima koji su testirani bio je i Marin Čilić koji je dobio negativan nalaz, ali će svejedno ići u samoizolaciju na 14 dana. 

Borna Ćorić te dva zaražena trenera ostaju u Zadru u strogo kontroliranim uvjetima koje su propisali epidemiolozi te će se pridržavati svih dobivenih uputa, javili su iz HTS-a, dok ostali sudionici i igrači putuju kućama te će biti u stalnom kontaktu s epidemiološkim službama svojih matičnih zemalja. 

Stanovnike Zadarske županije koji sumnjaju na zarazu zadarski je stožer pozvao da se jave dežurnom epidemiologu na 098 332 765 i svom liječniku.

Pročitajte više