Dobrivoje Arsić ima kaznenu prijavu zbog prijetnje nožem na buvljaku

Foto: Index

ZBOG napada na Dobrivoja Arsića riječki HGSS-ovac Matko Škalamera završio je mjesec dana u pritvoru.

Arsić tvrdi da je napadnut jer je Srbin, a i policija spominje nacionalni identitet kao razlog sukoba.

Sukob se dogodio ispred stambene zgrade u Viškovu kod Rijeke. Tada je 70-godišnji povratnik, kako je Indexu naveo pravni savjetnik Srpskog narodnog vijeća Milan Eraković, prvo verbalno, a onda i fizički napadnut od strane osoba među kojima je napadnuti prepoznao stanara susjedne zgrade.

Čovjeku prijetio nožem

Arsić je medijima posljednjih dana u više navrata ispričao kako je napadnut po nacionalnoj osnovi. No kako piše Novi list, i Arsić ima kaznenu prijavu i to zbog prijetnje nožem. Prijavio ga je Mirko Milošević zbog događaja koji se zbio sredinom travnja ove godine na riječkoj Brajdi.

Po svemu sudeći, posvađali su se oko držanja i smještaja improviziranih štandova za prodaju polovnih predmeta i odjeće.

Milošević je kazneno prijavio Arsića jer mu je ovaj nakon kraće verbalne prepirke prijetio da će ga izbosti nožem. Posvađali su se oko postavljanja štandova. Arsić je, navodno, prema kaznenoj prijavi, karikirano htio uvesti red, "tko ima pravo, a tko ne" postaviti štand.

Nije trebalo puno za svađu pa i prijetnje, jer su u međuvremenu provedene dokazne radnje ispitivanja žrtve i svjedoka temeljem kojih je i "proizašao dovoljan stupanj osnovane sumnje da je Dobrivoje Arsić počinio kazneno djelo", stoji u obrazloženju optužnog akta.

Dobrivoje Arsić je iznoseći obranu kategorički porekao prijetnje, pa će epilog događaja čekati rasplitanje na sudu, kada tročlano vijeće Općinskog suda u međuvremenu potvrdi optužnicu i ona postane pravomoćna.

Pročitajte više