dodijeljene nagrade "nipetnišest" djeci i mladima za humano djelo

Nagrade za humano i hrabro djelo "Nipetnišest" dodijeljene su večeras djeci i mladima od 8 do 18 godina na prigodnoj svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. L

Nagrada "Nipetnišest" dodjeljuje se prvi puta, u okviru akcije "Mali veliki ljudi", djeci i mladima koji su drugima pružili ruku pomoći, nerijetko pritom riskirajući i vlastiti život, rekao je Miroslav Vučenović, predsjednik Udruge "Plavi telefon" pozdravljajući u HNK-u 300-tinjak hrabre i humane djece iz svih krajeva Hrvatske.

Udruga Plavi telefon je organizator akcije "Mali veliki ljudi", koja je održana uz potporu Državnog zavoda za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži i pokroviteljstvo Predsjednika Republike Stjepana Mesića, koji je večeras i osobno prisustvovao dodjeli nagrada.

Ravnateljica Državnog zavoda Adinda Dulčić podsjetila je da je Međunarodni dan djeteta ove godine u Hrvatskoj posvećen djeci koja pomažu da svijet bude bolji, te je još jednom podržala ovu akciju koja, kako je naglasila, snažno afirmira temeljne vrijednosti života u zajednici - humanost, dobrotu i altruizam.

Tim je povodom tiskana i mala knjiga hrabrosti i dobrote "Nipetnišest", u kojoj su pobrojani svi mali-veliki junaci, čije su priče uobličile novinarka Višnja Biti i slobodna umjetnica Sanja Pilić.

Glazbenik Matija Dedić za tu je prigodu skladao himnu "Nipetnišest", koju su večeras u punom HNK pjevale "Divasice".

Djeci i mladima sa zavidnom razinom svijesti o potrebi očuvanja okoliša, dobrosusjedskih odnosa, požrtvovnosti i potpomaganja drugog, pojedinačne i grupne nagrade su uručili Niko Kranjčar, Kristijan Ugrina, Joško Lokas i Ivana Brkljačić.

U prigodnom su programu sudjelovali i Helena Bastić, Nina Badrić, dječji Band Aid Dječje Eurovizije i Dino Jelusić, pobjednik Dječje Eurovizije.



Pročitajte više