Dodijeljene nagrade za natjecanje LoginŽEurope

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija te Hrvatska akademija i istraživačka mreža CARNet najuspješnijim su školama u natjecanju u izradi internetskih stranica za mlade sadržajno vezanih uz Europsku uniju LoginŽEurope danas dodijelili nagrade.

Prvonagrađena je zagrebačka IV gimnazija, a slijede Gimnazija iz Bjelovara i XV gimnazija iz Zagreba. Posebnu nagradu za kreativnost dobila je osnovna škola Slavka Kolara iz Hercegovca, posebnu nagradu za najbolju osnovnu školu dobila je zagrebačka osnovna škola Grof Janko Drašković, dok je posebnu nagradu za multimediju dobila Tehnička škola iz Požege.

Slogan natjecanja bio je "Klik do Europe", a natjecatelji su imali zadatak izraditi internetske stranice tehnički i sadržajno prilagođene interesima mladih.

Prvonagrađena škola dobila je računalnu radionicu, a članovi natjecateljske ekipe mobilne telefone tvrtke Ericsson Nikola Tesla. Drugonagrađena škola dobila je dva PC računala, a članovi ekipe USB Pen Drives poklon HT-a. Trećenagrađeni članovi ekipe dobili su MP3 playere, dar tvrtke VIDI, dok je Siemens školi darovao prijenosno računalo.

Proglašenju najuspješnijih škola nazočio je među ostalima i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova i europski integracija Marija Pejčinović Burić, ravnatelj CARNet-a Zvonimir Stanić i predsjednica tvrtke Ericsson Nikola Tesla Gordana Kovačević.

(Hina) xkt yaz

Pročitajte više