Dodikov ministar: Srbija bi bez Republike Srpske bila samo beogradski pašaluk

Foto: X

Nenad Nešić, ministar sigurnosti BiH iz Republike Srpske, poručio da bi u slučaju nestanka Republike Srpske u pitanje bilo dovedeno i postojanje Srbije u svojim granicama.

"Kada bi došlo do nestanka Republike Srpske otvorila bi se nova pitanja, novo pitanje Raške, ali to bi bilo pitanje Sandžaka, nakon toga bi se otvorilo pitanje Vojvodine.

Vidite da u Vojvodini imamo neke ljude koji smatraju da su Vojvođani, da nisu Srbi. Znate što bi bilo da nestane Republika Srpska? Srbija bi bila beogradski pašaluk. Beograd i okolo Beograda nešto malo. Sve ostalo ne bi ostalo u sastavu Republike Srbije", izjavio je Nešić u podcastu "Rubikon", piše Klix.

"Kosovo je srce Srbije, a Republika Srpska je duša Srbije"

Nešić je rekao da su u zabludi oni koji misle da Republika Srpska nije bitno pitanje Srbije.

"Republika Srpska je najbitnije pitanje Srbije, pored Kosova i Metohije. Gubitak Kosova i Metohije, nakon toga i nestanak RS-a je gubitak Srbije. Srbija ne može postojati bez Kosova i Republike Srpske.

Kažu da je Kosovo srce Srbije, i ja se s tim slažem, ali ću vam reći da je duša Srbije Republika Srpska. Nestanak RS-a bi doveo u pitanje egzistenciju i opstanak Srbije", rekao je Dodikov ministar gostujući u podcastu "Rubikon", prenosi Klix.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.