Dodikova žestoka kritičarka: Ne podržavam odcjepljenje R. Srpske, znam čemu to vodi

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

PREDSJEDNICA Narodnog fronta Jelena Trivić u gostovanju na Federalnoj televiziji govorila je o brojnim aktualnim političkim temama u BiH te se naročito osvrnula na djelovanje Milorada Dodika. U uvodnom dijelu Trivić se osvrnula na rad Vijeća ministara i parlamenta.

"Treba se vratiti u ono razdoblje brzog formiranja vlasti koje je i praktično bilo jedini rezultat na osnovu kojeg je dobiven, nezasluženo, kandidatski status BiH. Nakon tog početničkog zanosa, 'Dodik će se promijeniti', 'bavit ćemo se programskim stvarima', vrlo brzo, nije prošlo ni mjesec, već se ušlo u faze blokada, i s jedne, i s druge i s treće strane.

Nisam mogla vjerovati da netko može naivno vjerovati da će se bilo koji politički akter tek tako promijeniti i njegova već zacementirana ideološka stajališta, konkretno, ako govorimo o Miloradu Dodiku", rekla je Trivić.

O razlici između nje i Dodika: Ja ne govorim o odcjepljenju

Upitana koja je razlika između nje i Dodikovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata, kada je u pitanju državotvorna politika, istaknula je kako neke sličnosti postoje.

"Republika Srpska unutar BiH temelj je moje politike. Neki drugi govore o odcjepljenju. Moja politička opcija i ja ne govorimo o odcjepljenju. Eto, tu je razlika. Ne podržavam to jer znam čemu to vodi. To ne bi bilo dobro nikome - ni regiji, ni BiH, ni ljudima koji ovdje žive, kojih sve više, zbog takve retorike, odlazi.

Nije dobro izlaziti na međuentitetske linije i davati signale tenzija. Sve političke teme rješavaju se za političkim stolom. To je moj stav", naglasila je Trivić. Osvrnula se i na to zašto je odbila susret s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

"Pitanje je zašto je Schmidt upao u Dodikovu matricu"

"Ni po ovoj temi nisam u istoj koloni s Dodikom. Ja njega ne zovem turistom i ne govorim mu ružne riječi. Nismo se sastali zato što nismo htjeli da budemo mi ti preko kojih se prelama nešto što je verbalni rat između Schmidta i Dodika. To nije naša bitka.

Pitanje je zašto je Schmidt upao u Dodikovu matricu, a s druge strane neki njegovi potezi su išli u korist Dodika", zaključila je predsjednica Narodnog fronta.

Pročitajte više

 

Pročitajte više